Rovana Plumb îi dă replica lui Iohannis: Guvernul să fie lăsat să îşi facă treaba

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, îi răspunde preşedintelui Klaus Iohannis, care a criticat gradul de absorbţie al fondurilor europene, şi spune că a adus nivelul, de la zero la sută absorbţie în guvernarea Cioloş, la 16%.

„Am văzut că domnul preşedinte Iohannis este preocupat de faptul ca PSD nu ar lupta cu fondurile europene. Am văzut că domnul preşedinte a spus ca este ingrijorat de faptul ca guvernul nu ar fi absorbit suficiente fonduri europene. Domnul preşedinte Iohannis mimează că este îngrijorat pentru că dacă într-adevar ar fi fost îngrijorat atunci ar fi avut o reacţie mult mai dură în 2016 cand România a avut absorbtie zero a fondurilor europene în perioada de mandat al Guvernului Iohannis Ciolos. Spre deosebire de domnia sa, noi ne-am luptat şi am reusit să transformăm zero barat al guvernului domnului Iohannis în 16% absorbtie faţă de media europeană care este de 18%”, a declarat Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene.

Ministrul susţine că e nevoie ca Executivul să fie lăsat să muncească pentru a avea rezultate.

„Pentru mine este de neînteles modul în care domnul preşedinte a vorbit despre fondurile europene din primul trimestru. Cred că este imperios necesar ca guvernul să fie lăsat să îşi facă treaba. Nu vreau să intru într-o polemică, insa aceasta încrancenare politică nu ajută cu nimic la bunul mers de care avem cu totii nevoie, la bunul mers al României”, a mai spus Rovana Plumb.

Declaraţiile vin după ce preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni seara că: „Fondurile europene, un nou eşec al PSD. Pe partea de venituri, suntem cu 37% sub valoarea programată. La cheltuieli suntem la 43% sub valoarea programată. Este totuşi mult sub ce s-a programat şi este inadmisibil ca aceste fonduri europene să nu facă parte din priorităţile Guvernului.Dar de ce să ne mirăm? PSD are tot felul de priorităţi: lupta cu BNR, lupta cu investitorii, cu multinaţionalele, numai cu fondurile europene nu prea se luptă, pentru că, dacă s-ar lupta în interesul românilor, ar trage banii şi ar realiza investiţii. Măcar de acolo, dacă din fonduri proprii nu reuşesc să facă acest lucru”.