PROIECȚII DE FILME ROMÂNEȘTI, COMPETIȚIE DE BASCHET ȘI SPECTACOL FASHION, LA PALAS

Amfiteatrul Palas le propune cinefililor să petreacă următoarele seri în compania filmelor românești, dar și a regizorilor și actorilor care le-au dat viață. De joi până duminică inclusiv, 7  – 10 iunie 2018, la Amfiteatrul Palas vor fi proiectate filme autohtone, în cadrul evenimentului mai amplu Serile Filmului Românesc, organizat de Asociația Culturală ARTIS și inițiat de Asociația Studenților Jurnaliști din Iași.

Joi, de la ora 21.30, iubitorii de filme vor putea urmări premiera peliculei „Charleston”, o dramă care spune povestea unui triunghi amoros absurd, format din doi bărbați și femeia pe care au pierdut-o amândoi pentru totdeauna. Invitați speciali vor fi regizorul Andrei Crețulescu și actorul Șerban Pavlu, care joacă în rol principal. Vineri, de la ora 21.30, la Amfiteatrul Palas este „Scurtcircuit”, din categoria celor mai bune filme din 2017. Lungmetrajul se bazează pe fapte reale și readuce în atenție povestea incendiului de la Maternitatea Giuleşti din București, de acum opt ani. Pelicula a obținut trofeul Pocalul de Aur pentru realizare artistică deosebită la Festivalul de Film de la Shanghai, 2017. Alături de spectatori vor fi regizorul Cătălin Saizescu și actrițele Magda Catone, Paula Chirilă și Georgiana Saizescu.

Sâmbătă, tot de la ora 21.30, cei care vor să descopere peisajul autohton și viața sălbatică a animalelor vor putea urmări documentarul „România neîmblânzită”, în regia lui Tom Barton. Vocea documentarului este dată de Victor Rebengiuc, căruia îi este dedicată ediția din 2018 a evenimentului Serile Filmului Românesc. Seria proiecțiilor continuă duminică, de la ora 21.30, cu „Ana, mon amour”, în regia lui Călin Peter Netzer. Filmul este o analiză a unei povești de dragoste, care se transformă treptat într-o luptă împotriva tuturor. Lungmetrajul a obținut Ursul de Argint pentru Cea mai bună contribuție artistică la Festivalul de Film de la Berlin (2017) și premiul GOPO pentru Cel mai bun montaj și Cea mai bună actriță în rol principal (2018). Invitatul special va fi actorulVlad Ivanov.

Dacă vremea nu va fi favorabilă, evenimentele vor fi mutate în interior, în celelalte locații în care se desfășoară Serile Filmului Românesc. Biletele pentru proiecțiile găzduite de Amfiteatrul Palas costă 10 lei și pot fi achiziționate de la casa de bilete a Ateneului Iași și de la chioșcul situat la intrarea în Amfiteatrul Palas, sau online, pewww.ateneuiasi.ro.

Pentru pasionații de sport, sâmbătă și duminică, pe 9 și 10 iunie, în piațeta principalăparcului Palas se va desfășura Raiffeisen Bank Palas Iași Streetball, parte din circuitul național Sport Arena Streetball Tour 2018, o competiție din calendarul FIBA 3×3. Jucătorii de toate vârstele vor face spectacol cu trucurile celui mai popular sport urban de echipă, baschetul 3×3, scopul fiind acumularea cât mai multor puncte, contabilizate pentru stabilirea poziției României în clasamentul pe națiuni, care va conta pentru calificarea la Campionatele Mondiale și la Jocurile Olimpice. Și spectatorii vor fi antrenați în aruncări la coș și vor avea parte de multă distracție, pentru ei fiind organizate numeroase concursuri cu premii și meciuri demonstrative.

 

Duminică, de la ora 18.00, în grădina Palas se va desfășura Artistic Vision by Donna CarinaSpectacolul de hair styling și make-up va prezenta publicului cele mai noi tendințe din domeniu, îmbinate cu un concert Noviss Band, defilări spectaculoase și multe alte surprize.