Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a primit luni, 18 iunie 2018, vizita Excelenței Sale Paul Brummell, Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii în România. În cadrul vizitei a avut loc o întâlnire oficială a ambasadorului cu conducerea UAIC, reprezentată de prof. univ. dr. Mihaela Onofrei, ordonatorul de credite al instituției. Au mai participat prorectorii prof. univ. dr. Henri Luchian, prof. univ. dr. Gheorghe Iacob și prof. univ. dr. Ionel Mangalagiu, dar și studentul Marian Dalban, toți membri ai Biroului Executiv al Consiliului de Administrație UAIC.

În cadrul întâlnirii, Excelența Sa a menționat că și-a dorit să viziteze Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași înainte de încheierea mandatului de ambasador, întrucât acum patru ani și-a început misiunea diplomatică în România tot cu o vizită la prima universitate a României. De asemenea, s-a discutat despre oportunitățile de consolidare a acordurilor dintre UAIC și parteneri educaționali din Marea Britanie, dar s-a și evidențiat colaborarea foarte bună dintre Universitate și Ambasada Marii Britanii la București pe parcursul ultimilor patru ani.

Vizita a continuat cu un dialog între Excelența Sa Paul Brummell și membri ai comunității academice UAIC, care a avut loc în Sala Senatului. Ambasadorul a rostit la începutul întâlnirii un mesaj fluent în limba română, în care a mulțumit Universității pentru cursurile pe care le-a efectuat la Iași înaintea începerii mandatului. În continuare, Excelența Sa a răspuns întrebărilor adresate de studenții și profesorii prezenți în sală, apreciind la final calitatea dialogului pe care l-a avut cu aceștia.