LEGEA, CORUPȚIA ȘI CORUPȚII

”Numai astăzi nu e mâine, numai mâine nu-i poimâine”. Mulți comentatori ai vieții politice de pe la noi cred că 21 iunie va fi o zi decisivă pentru ce se va întâmpla de pe 22 iunie încolo. Mulți vor fi tentați să creadă că ”nodul gordian” al Laurei Codruța Kovesi va fi dezlegat cu degetele și nicidecum cu sabia. Fătuca asta de pe meleagurile Sibiului își va da demisia, se va țipa singură din fruncea DNA, așa fain frumos și toate lucrurile vor reveni la normal.Oamenii vor avea parte de o gură de aer curat și de niscai boabe de cafea, atât cât să le ajungă pentru o gură de deșteptare și de primenire cu noua șansă de a redeveni oameni cu scaun la cap și nu doar bolânzi, ce bolânzesc viața de fiece zi.

Dacă Liviu Dragnea, penalul de serviciu al statului paralele, va fi repus în drepturile sale firești de persoană normală, de cetățean credibil cu toate drepturile civile la purtător, atunci fără nici un efort în plus, gogoașa se va dezumfla, iar toată presiunea, ce acum acționează asupra inimilor naivilor,  va dispărea pur și simplu, oferind vieții șansa unei respirații normale, fără patimi și fără vanități, de parcă ne-am fi trezit mintenaș dintr-un vis închis poate în cel mai nesuferit coșmar. Achitarea lui Liviu Dragnea în dosarul ”Bombonica” seamănă astăzi cu o eliberare din lanțurile sclaviei a ideii de dreptate, de răzbunare, de ”jocuri făcute”, de compromisuri cu plata cash, imediat și fără nici o negociere de sumă sau de situație. Ceea ce se întâmplă astăzi cu noi, poporul român, ține mai mult de poveștile horror la care au pactizat toți debusolații, amenințații cu prăbușirea, atunci când vârful degetelor de marginea prăpastiei (care tot crește) a devenit singurul punct de legătură între viață și moarte. Ultimele destăinuiri, ultimele declasificări, ultimele protocoale date publicității ne arată cât de găunoasă a fost pentru noi, românii, naivii naivilor, ideea de independență a justiției, de luptă împotriva corupției.

Acum, devine din ce în ce mai limpede, din ce în ce mai clar că de fapt Laura Codruța Kovesi, strategul care alerga în fruntea noastră strigând: ”Noi suntem DNA, nu ne este frică de nimic!”, era de fapt coruptul șef, care alerga pe străzile țării, strigând ”Puneți mâna pe corupt!”. Și, în cele din urmă, cei mai mulți dintre români, care nu au mai cântat degeaba ”Deșteaptă-te Române”, au pus mâna pe corupție, adică pe ea, Laura Codruța Kovesi, una dintre principalii vinovați de ceea ce s-a întâmplat în România ultimilor 20 de ani. Se poate construi o axă a răului, de la Traian Băsescu – Monica Macovei – Laura Codruța Kovesi – Klaus Iohannis, în jurul căreia a proliferat grupuri profesioniste de infractori, plasați deasupra legii, în sensul că pentru ei și activitatea lor infracțională nu se aplică legea, decât, poate, legea tăcerii, a pactizării în regim de ”voi sunteți mâinile murdare de care noi, cei interesați, ne vom folosii!”

Relația biunivocă a înțelesului lupta împotriva corupției a fost folosită pentru a întări  confuzia semantică, dar și de mesaje, așa cum a fost folosită și formula atac la independența justiției, de toți cei care nu au ezitat încă de la începuturile statului paralel băsescian să divulge marile erori judiciare săvârșite în numele luptei împotriva corupției. Din ce în ce mai multe protocoale secrete, semnate între instituţii ale statului democrat, care nu aveau astfel de competențe de colaborare și participare, de supraveghere și de condiționare, ies astăzi la lumină, oferindu-ne o imagine apocaliptică a modului în care legea a fost desconsiderată, încălcată, terfelită, ignorată, doar pentru ca falsul să permită construirea unor dosare penale care să ajute statul paralel să-și promoveze, apere și  să-și impună interesele, altele decât cele dictate de voința votului majorității.

Astfel, vine oficialul SUA și ne transmite un mesaj cât se poate de corect din partea administrației de la Casa Albă. Wess Mitchell, adjunctul secretarului de stat al SUA pentru Europa şi Eurasia,  a afirmat  că ”România a construit un sistem judiciar puternic şi instituţii anticorupţie la care victimele comunismului nu ar fi putut să viseze”. ”Statele Unite sprijină instituţiile anti-corupţie din ţara voastră. Prin ele aţi devenit un model în regiune, dacă vă uitaţi nu sunt multe ţări care să aibă asemenea sisteme judiciare sau instituţii anti-corupţie”.

Mitchell a lansat și un avertisment clar. ”Aţi făcut mari progrese şi nu este momentul potrivit în istorie când am vrea să vedem că România face un pas înapoi la acest capitol”, a spus oficialul. Totodată, el a făcut referire la faptul că economia României este una dintre cele mai dinamice din Europa.”România este parte din Uniunea Europeană. A crescut Produsul Intern Brut. Economia din România este una dintre cele mai dinamice din Europa, cu o creştere de aproape 7 procente, anul trecut„. Potrivit acestuia, România este un simbol al libertăţii la frontiera estică, ceea ce demonstrează şi mai mult faptul că ţara noastră s-a dezvoltat în regiune şi a devenit un punct geopolitic foarte important.

Cu alte cuvinte, lupta împotriva corupției nu poate să ignore cadrul legal. Cei care luptă în afara legii sunt principalii corupți împotriva cărora statul de drept este obligat să ia cele mai ferme măsuri.

ADI CRISTI