Tomac, despre anularea alegerii primarului din Chişinău: Acolo se aplică principiul lui Stalin

Preşedintele PMP Eugen Tomac a afirmat, miercuri, referitor la invalidarea scrutinului pentru primăria de la Chişinău, câştigat de Andrei Năstase, că Republica Moldova este un stat românesc „capturat” în afara UE, unde se aplică principiul lui Stalin, indiferent cine votează, rezultatul e anulat.

De ce au fost invalidate alegerile de la Chişinău? Un stat românesc capturat în afara UE. Asta este R. Moldova astăzi. În România, deşi PSD face tot ce îşi doreşte pentru a controla în totalitate instituţiile statului, călcând în picioare democraţia, încă se mai mimează, totuşi, un dialog cu Departamentul de Stat, Comisia de la Veneţia sau alte instituţii europene. La Chişinău însă se aplică principiul lui Stalin fără a mai mima nimic. Nu contează cine votează, contează cine numără voturile, iar cum rezultatul îi este potrivnic, le invalidează”, a declarat Eugen Tomac, noul preşedinte ales al PMP, la Congresul extraordinar al partidului de sâmbăta trecută, pe Facebook.

Acesta a adăugat că anularea alegerilor pentru primăria Chişinăului „arată cât de mare este frica de schimbare”.

„Plahotniuc şi Dodon sunt gata să facă orice pentru a nu scăpa de sub control politic cel mai mare oraş românesc după Bucureşti. Cu toate acestea, de acum încolo, nimeni nu va mai putea opri valul creat al schimbării. Tot răul spre bine. Sunt convins că în toamnă, la alegerile parlamentare, populaţia va sancţiona aceste abuzuri pe principiul: “nu puteţi voi fura cât putem noi vota””, a mai spus Tomac.

Judecătoria Chişinău a anulat, marţi seară, scrutinul organizat pe 3 iunie pentru desemnarea primarului capitalei Republicii Moldova, câştigat de Andrei Năstase.

Partidul Socialist ceruse instanţei să declare nule alegerile locale anticipate desfăşurate în 3 iunie, argumentând că Andrei Năstase, liderul Platformei Demnitate şi Adevăr (centru-dreapta), a organizat acţiuni electorale în ziua celui de-al doilea tur de scrutin.

„Pentru mafie, nu contează votul cetăţenilor. Este o decizie arbitrară” , a declarat Andrei Năstase, citat de cotidianul Jurnal de Chişinău.

Andrei Năstase a câştigat turul doi al alegerilor din Chişinău la o diferenţă de 12.644 de voturi faţă de Ion Ceban.

Funcţia de primar interimar al Chişinăului va fi asigurată de Ruslan Codreanu până la noul scrutin, care va avea loc în 2019, informează Unimedia.