3236103 11/15/2017 November 15, 2017. President Vladimir Putin during a meeting with President of Armenia Serzh Sargsyan. Ramil Sitdikov/Sputnik

Putin şi Orban salută victoria lui Erdogan în alegerile din Turcia

Preşedintele rus Vladimir Putin şi premierul ungar Viktor Orban l-au felicitat luni pe Recep Tayyip Erdogan pentru realegerea sa ca preşedinte al Turciei.

Putin a spus că realegerea lui Erdogan este o dovadă a ‘marii autorităţi politice’ a şefului statului turc al cărui important aliat este.

În mesajul său de felicitare, Putin “a subliniat că rezultatele scrutinului atestă pe deplin marea autoritate politică a lui Recep Tayyip Erdogan şi sprijinul larg pentru direcţia trasată sub conducerea sa”, se arată într-un comunicat al Kremlinului, citat de AFP.

La rândul său, Orban a spus că “stabilitatea în Turcia este o veste bună pentru întreaga Europă”, potrivit MTI.

“Stabilitatea în Turcia este o veste bună pentru întreaga Europă, în contextul în care continentul nostru se confruntă cu nenumărate provocări grave ce nu pot fi depăşite decât printr-o cooperare predictibilă şi eficientă cu Turcia”, a scris Orban în mesajul de felicitare.

Orban l-a asigurat din nou pe Erdogan că guvernul său va continua să lucreze pentru a întări legăturile bilaterale economice, comerciale, educaţionale şi culturale. El şi-a exprimat de asemenea speranţa că cele două ţări vor putea aranja o vizită a preşedintelui turc în Ungaria, care a fost amânată anterior.

La scrutinul de duminică, Erdogan a fost reales cu 52,6% din voturi. AGERPRES