Eugen Tomac, despre Rovana Plumb: Îndrăzneşte să crezi că ştie de ce este ministru

Eugen Tomac o atacă pe Rovana Plumb, ministru al Fondurilor Europene, despre care spune că nu ştie de ce este ministru şi, ocupată cu statul paralel, nu i-a putut da detalii la o interpelare legată de investiţiile europene în spitalele din ţară.

„Îndrăzneşte să crezi că Rovana Plumb ştie de ce este ministru! Deşi sunt la guvernare din mai 2012, zi de zi, oamenii acestei puteri toxice îşi inventează adversari interni sau externi, care nu le permit lor, înţelepţilor, să guverneze. Incompetenţa, în cazul lor, atinge cote maxime. Celebrul program de guvernare, garantat de Dragnea, minţea o ţară întreagă despre cum se vor construi spitale şi şcoli. Mai mult, îşi asumau pe zile, luni şi ani chiar şi un calendar al implementării marilor realizări îndrăzneţe. Am dorit să ştiu, de exemplu, cu ce se laudă acest Guvern la capitolul “Fonduri europene”. Mai exact, câţi bani au fost atraşi de la Bruxelles pentru construirea de spitale în 2017. Răspunsul pe care l-am primit este o poză reprezentativă a incompetenţei acestei guvernări. Ministereasa Plumb, preocupată mai degrabă de combaterea statului paralel, pe modelul “luptă şi dă-i, şi dă-i şi luptă”, m-a anunţat senin că nu ştie. Scrisoarea de răspuns o puteţi lectura în poza alăturată”, scrie Eugen Tomac, preşedintele PMP, pe Facebook.

Acesta a ataşat şi răspunsul pe care l-a primit la interpelare din partea ministrului Rovana Plumb.

„Referitor la interpelarea dumneavoastră, având ca obiect <<valoarea fondurilor europene atrase de România în anul 2017 pentru construcţia de spitale din bani alocaţi de către Uniunea Europeană în perioada de programare 2014-2020>>, vă aducem la cunoştinţă faptul că aceste proiecte sunt finanţate prin Programul Operaţional Regional şi în conformitate cu prevederile hotărârii Guvernului nr.52/ 2018 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Fondurilor Europene, obiectivul interpelării nu intră în sfera noastră de competenţă. Menţionăm faptul că Programul Operaţional Regional este gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. În speranţa că informaţiile furrnizate vă sunt utile, vă asigurăm stimate domnule deputat de sprijinul nostru şi totodată vă stăm la dispoziţie pentru eventual informaţii suplimentare”, se arată în răspunsul din 8 martie, semnat de ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb şi prezentat sâmbătă de Eugen Tomac pe Facebook.