Ghişeul.ro a testat în platforma de plăţi aplicaţia de internet banking a Piraeus Bank România

Funcţionalităţile platformei Ghiseul.ro au fost testate, marţi, în aplicaţia de internet banking, dezvoltată de Piraeus Bank, instituţie bancară ce şi-a manifestat disponibilitatea de a crea un program-pilot în acest context, a anunţat Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI), într-un comunicat de presă, transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, modalitatea de plată va fi prin virament bancar direct în contul instituţiei publice beneficiare, din Trezoreria Statului.

„Sunt, în momentul de faţă, două categorii de beneficiari ai sistemului Ghiseul.ro, fiind vorba despre persoanele fizice şi despre cei care au înfiinţate PFA-uri, aceştia având posibilitatea de a-şi plăti taxele cu cardul bancar prin intermediul aplicaţiei. Raportându-ne la faptul că, încă de la preluarea mandatului, facem eforturi pentru implementarea conceptului de digitalizare, am luat decizia de a introduce o nouă metodă de plată a taxelor şi impozitelor prin integrarea Ghiseul.ro cu aplicaţiile de internet banking. Vorbim practic de o măsură ce era aşteptată de către cetăţeni, fiind apreciată ca o iniţiativă importantă în simplificarea accesului oamenilor la serviciile publice oferite de autorităţile centrale şi locale, trecându-se astfel într-o etapă de debirocratizare a administraţiei şi de guvernare electronică’, susţine Bogdan Cojocaru, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

La rândul său, George Anghel, directorul executiv al Asociaţiei de Plăţi Electronice din Romania (APERO), a menţionat că programul-pilot al Piraeus Bank a trecut cu succes testele tehnice urmând a deveni funcţional 100% în următoarele săptămâni.

„Acest program-pilot a trecut cu succes testele tehnice urmând a fi lansat în producţie, în beneficiul utilizatorilor platformei de internet Banking de la Piraeus Bank în următoarele săptămâni, după ce toate formalităţile juridice vor fi finalizate. Mai mult, APERO va face demersurile necesare pentru promovarea acestei iniţiative în rândul tuturor unităţilor bancare, astfel încât actualul proiect pilot să fie implementat şi de alte bănci’, a spus Anghel.

Totodată, vicepreşedintele Piraeus Bank România, Mădălina Teodorescu, a precizat că atât pentru clienţii Piraeus Bank România, cât şi pentru instituţiile publice din Ghiseul.ro care vor utiliza acest serviciu, comisioanele bancare vor fi zero.

Ghişeul.ro este un proiect realizat de către Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI), prin  Agenţia pentru Agenda Digitală a României (AADR), şi Asociaţia de Plăţi Electronice din Romania (APERO). AGERPRES