Dragnea despre numirea lui Vlase la şefia SIE: Închide o perioadă de instabilitate pentru această instituţie

Desemnarea de către Parlament a deputatului Gabriel Vlase la şefia SIE închide o perioadă de instabilitate pentru această instituţie, a declarat miercuri preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD.

El a arătat că, de un an şi jumătate, Serviciul de Informaţii Externe avea „o conducere neconstituţională, pentru că a lipsit directorul care trebuia să fie numit de Parlament din cauza faptului că preşedintele nu a considerat că este important acest serviciu, aceasta instituţie şi nu a considerat că este important să îşi exercite într-un termen normal, rezonabil atribuţiile constituţionale în ceea ce priveşte această numire”.

„Până la urmă, mai bine mai târziu decât niciodată. Cred că va avea suficiente voturi dl Gabriel Vlase să fie numit directorul SIE. Eu i-am urat succes. Sper ca cunoştinţele pe care le are, pregătirea pe care o are şi buna credinţă pe care sper să o aibă să îl facă să conducă serviciul cu echipa de acolo, din SIE, lucrători profesionişti, majoritatea dintre ei neştiuţi, care îşi riscă vieţile şi fac multe lucruri pentru România. Să facă ca această instituţie să aducă chiar un avantaj serios şi avantaje importante pentru România, atât din punct de vedere strategic, cât şi din punct de vedere economic. Numirea de la SIE, într-adevăr, închide o perioadă de instabilitate pentru această instituţie, care n-a fost apreciată deloc nici din partea partenerilor instituţionali cu care Serviciul şi România au relaţii foarte strânse”, a afirmat Dragnea, la Parlament.

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului l-a validat miercuri pe social-democratul Gabriel Vlase ca director al Serviciului de Informaţii Externe. S-au înregistrat 340 de voturi „pentru” şi 31 „împotrivă”.

Vlase a fost propus pentru preluarea acestei funcţii de către preşedintele Klaus Iohannis. AGERPRES