Industria europeană a asigurărilor se va reuni la Bucureşti în luna mai 2019

România este prima ţară din Europa Centrală şi de Est care va găzdui Conferinţa Anuală a Insurance Europe, federaţia europeană a asociaţiilor asigurătorilor şi reasigurătorilor, evenimentul urmând a va avea loc pe 23 mai 2019, la Bucureşti, informează Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).

Organizarea Conferinţei Insurance Europe la Bucureşti marchează, totodată, cea de a 25-a aniversare a UNSAR şi vine în contextul în care România deţine, în primul semestru din 2019, Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

Aflată la a XI-a ediţie, Conferinţa Insurance Europe este considerată un reper la nivel internaţional prin prisma tematicii abordate, a vorbitorilor şi a invitaţilor speciali.

„Insurance Europe este încântată să organizeze Conferinţa sa anuală în luna mai 2019 la Bucureşti, într-un moment atât de important, ocazionat atât de deţinerea de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, cât şi de cea de a 25-a Aniversare a UNSAR. Este prima dată când Conferinţa noastră, care atrage vorbitori şi delegaţii din întreaga lume, va fi găzduită de o ţară din Europa Centrală şi de Est”, a declarat Michaela Koller, directorul general al Insurance Europe.

„La 25 de ani de la înfiinţare, UNSAR a intrat într-o nouă etapă de dezvoltare. Suntem onoraţi că, în acest context, să putem contribui în mod activ la organizarea şi la dezbaterile prilejuite de Conferinţa Anuală Insurance Europe, mai ales într-un moment atât de important pentru România precum acela în care deţine Presedinţia Consiliului UE”, a precizat Adrian Marin, presedintele UNSAR.

Insurance Europe reuneşte asociaţii profesionale din 35 de ţări, reprezentând companii care subscriu peste 95% din primele de pe continent si având peste 940.000 de angajaţi. UNSAR este membru cu drepturi depline al federaţiei asigurătorilor şi reasigurătorilor europeni încă din 2007, anul aderării României la Uniunea Europeană.

Înfiinţată în 1994, UNSAR – Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România reprezintă 22 de companii de profil. Acestea deţin o pondere de peste 80% din piaţa locală de asigurări. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea şi reprezentarea intereselor asigurătorilor şi reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătăţirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activităţii de asigurări în România şi promovarea dezvoltării cât mai durabile a industriei asigurărilor pe plan intern şi internaţional. AGERPRES