Angela Merkel salută propunerile Guvernului Theresa May privind Brexit

Cancelarul german Angela Merkel a salutat propunerea premierului britanic Theresa May privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, menţionând că există progres în negocierile între Londra şi Bruxelles, relatează site-ul Politico.eu.

În cadrul unei conferinţe cu premierul britanic, înainte de un summit al statelor din Balcanii de Vest, Merkel a refuzat să discute despre demisa lui Boris Johnson din funcţia de ministru de Externe şi a lui David Davis, amândoi criticând noua propunere a ministrului privind Brexit.

„Noi, în calitate de EU27, vom forma o opinie şi vom veni cu un răspuns la aceste propuneri. Dar e bine că există o propunere”, a declarat Merkel.

May a refuzat să comenteze criticile lui Johnson la adresa strategiei sale, care, în scrisoarea de demisie, a sugerat că May ridică „steaguri albe” pentru a se preda.

Demisia lui Boris Johnson intervine după cea a lui David Davis, ministrul britanic pentru Brexit. Premierul Theresa May se confruntă cu o criză generată de modul în care se derulează negocierile pe tema ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.