Poliţia turcă a arestat-o pe soţia lui Abu Omar al-Shishani, fost ”ministru de război” al Statului Islamic

Autorităţile turce au reţinut-o pe soţia lui Abu Omar al-Shishani, fost ”ministru de război” al grupării Stat Islamic ucis în luptă în urmă cu doi ani, arestare survenită la Istanbul în cadrul unei operaţiuni antiteroriste în această lună, a anunţat joi seara poliţia turcă, citată de Reuters.

Abu Omar al-Shishani, originar din Georgia, era un consilier apropiat al liderului grupării extremiste, Abu Bakr al-Baghdadi. El a fost ucis în timpul luptei în districtul irakian Shirqat, la sud de Mosul, în iulie 2016.

Soţia sa este una din cele cinci persoane reţinute în razii întreprinse simultan la Istanbul în noaptea de 14 iulie, care au vizat persoane despre care se credea că au legături cu zone de conflict şi caută în mod activ să întreprindă atacuri, a indicat poliţia turcă într-un comunicat.

Identitatea sa ca soţie a lui Shishani a fost descoperită abia după mai multe zile de interogatorii, după ce s-a dovedit că paşaportul ei era fals, a precizat poliţia. Ea este identificată doar cu iniţialele ”S.D.”.

Femeia a fost oficial arestată pe 17 iulie, în baza unei hotărâri a unui tribunal din Istanbul, şi plasată în detenţie. Ea are doi băieţi cu Shishani, a menţionat poliţia, cu toate că nu este clar unde se află cei doi copii. AGERPRES