60 DE ELEVI DIN REGIUNE ȘI DIN REPUBLICA MOLDOVA AU PETRECUT O ZI ÎN ANSAMBLUL PALAS ȘI AU AFLAT CUM ESTE SĂ LUCREZI ÎN COMPANIILE DIN UNITED BUSINESS CENTER

Programul „Iași – orașul viitorului tău!”, demarat de compania IULIUS cu scopul de a promova orașul la nivel regional ca centru educațional, al oportunităților în carieră și al posibilităților de petrecere a timpului liber continuă și în vacanță, cu evenimente captivante pentru elevi. O acțiune desfășurată recent le-a oferit liceenilor din diferite zone ale țării prilejul de a descoperi cum este să lucrezi și să îți petreci timpul în ansamblul Palas.

Prezenți la Iași în cadrul proiectului Universitatea de Vară pentru Elevi „EconomIS”, o inițiativă a Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR),organizată la Iași de Liga Studenților Economiști60 de elevi de clasele de X-a și a XI-a au avut oportunitatea de a experimenta studenția în Iași. Liceenii au venit din Galați, Piatra-Neamț, Suceava, Botoșani, Bacău, Vaslui, dar și din Tulcea, Constanța, Mangalia și chiar din Republica Moldova. Scopul proiectului vizează familiarizarea tinerilor cu opțiunile de studiu oferite de Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor (FEAA) din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și cu posibilitățile de angajare a celor care aleg o carieră în domeniul economic.

Pe lângă participarea la cursuri și seminarii, dar și la activități sportive și sociale, tinerii au vizitat ansamblul Palas și au testat rolul de angajat în clădirile de birouri United Business Center (UBC), ca parte a programului „Iași – orașul viitorului tău!”. „Suntem bucuroși că printre activitățile derulate de elevi s-a numărat și «O zi în ansamblul Palas». Considerăm că această vizită reprezintă o confirmare a relațiilor excelente de colaborare dintre FEAA și compania IULIUS. Simularea unei zile de lucru în UBC, împreună cu descrierea oportunităților de formare pe care le oferă FEAA, reprezintă un foarte bun prilej pentru elevi de a se orienta în ceea ce privește filierele profesionale/ academice pe care le vor urma la finalizarea liceului. Apreciem în mod deosebit deschiderea partenerilor implicați în a le arăta elevilor cum funcționează companii de top și ce competențe le sunt necesare pentru a putea lucra cu succes în cadrul acestora”, a declarat prof. univ. dr. Costel Istrate, prodecan FEEA.

Accenture, Capgemini și Raiffeisen Bank au fost companiile vizitate de elevi și care le-au prezentat sediile și le-au oferit sfaturi pentru ai ajuta să devină viitori angajați. Alegerea unei cariere poate fi un proces complex, mai ales în contextul de astăzi, în care tehnologia transformă foarte mult societatea și, implicit, joburile. Tocmai de aceea credem că este important să contribuim la îndrumarea tinerilor în alegerea facultății și, ulterior, a carierei potrivite pentru ei. În cadrul proiectului «EconomIS», am putut să discutăm cu elevii despre ce înseamnă o carieră într-o companie multinațională și cum pasiunile și abilitățile lor se potrivesc cu joburile existente în companie și nu numai”, au spus reprezentanții Accenture Iași.

Amploarea ansamblului Palas a fost impresionantă pentru o parte dintre tinerii participanți, care îl vizitau pentru prima dată, iar cu toții au fost fascinanți de experiența în companii și au considerat-o utilă pentru decizia privind cariera pe care o vor urma.

 

Proiectul „Iași, orașul viitorului tău” se dorește a fi o inițiativă a întregii comunități, care să contribuie la crearea unei platforme active de dialog între studenți, mediul universitar și cel de business. Programul include activități precum: conferințe, caravane regionale, prezentări ale ofertei locurilor de muncă, întâlniri cu ONG-urile studențești, sesiuni de training specializate și multe altele.