Circulația transportului de mare tonaj pe drumurile capitalei va fi restricționată

Circulaţia mijloacelor de transport de mare tonaj pe drumurile publice din capitală se interzice în zilele cu temperaturi ce depăşesc 30˚ Celsius. O dispoziţie în acest sens a fost emisă astăzi de primarul general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, transmite MOLDPRES.

Potrivit Primăriei Chișinău, restricţiile se instituie pentru mijloacele de transport cu greutatea de peste 20 de tone și sunt valabile între orele 10.00 – 20.00.

Decizia nu vizează mijloacele de transport de călători, de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală, pe cele care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, dotate cu echipamente de prim ajutor sau antrenate la prevenirea şi lichidarea situaţiilor excepţionale, vehiculele destinate transporturilor de mărfuri sub temperatura controlată şi cele antrenate la reabilitarea drumurilor, în limitele şantierelor de construcţie.

Măsura a fost luată pentru a preveni deteriorarea drumurilor publice, în condiţii de temperaturi ridicate.

Pentru următoarele zile, meteorologii au prognozat temperaturi de până la +32 de grade Celsius ziua, și de până la +20 de grade Celsius noaptea.