Virusul West Nile a provocat moartea a 9 persoane în trei săptămâni în Serbia

Nouă persoane au murit în Serbia din data de 17 iule din cauza virusului West Nile (Nilul de Vest) fiind raportate în total 102 cazuri începând de luna trecută, au informat miercuri autorităţile medicale ale ţării citate de EFE.

Cinci persoane au murit la Belgrad şi alte două cazuri letale au fost înregistrate în nordul şi nord-estul ţării, potrivit Institutului de sănătate publică din Serbia ‘Milan Jovanovic Batut’.

Ziarul local ‘Politika’ aminteşte că prima epidemie cu virusul West Nile a avut loc în iulie 2012, iar de atunci şi până în 2017 s-au înregistrat 574 de cazuri şi 61 de decese.

Virusul Nilului de Vest este o boală infecţioasă care se transmite prin înţepătura ţânţarilor aşa-numiţi ‘Culex’.

Majoritatea persoanelor care sunt infectate cu virusul West Nile nu au nici un simptom. Altele pot avea simptome uşoare precum erupţii cutanate, dureri de cap, greaţă,vărsături sau pierderea poftei de mâncare.

Simptomele apar de obicei la 3-14 zile după ce o persoana este înţepată de un ţânţar infectat.

În cazuri rare, virusul West Nile provoacă umflarea creierului – encefalita sau umflarea membranei din jurul creierului şi a măduvei spinării numită meningita. Aceasta poate duce la leziuni permanente ale creierului sau la decesul bolnavului.AGERPRE