Arafat, despre bărbatul mort: Substanţele iritante lacrimogene nu sunt fără efecte, însă corelarea între acestea şi starea pacientului, eu nu o găsesc

 

Şeful DSU, Raed Arafat, a declarat, în cadrul audierii de marţi din Comisia de apărare a Camerei Deputaţilor, că nu găseşte o corelare între folosirea substanţelor lacrimogene şi starea bărbatului care a participat la protestul din 10 august şi care a decedat duminică la spital, în Alexandria.

„Acel om s-a prezentat cu sângerare la nivelul nasului. Tensiunea era mărită. Acest caz se trece mai degrabă epistaxisul şi hipertensiunea arterială. Substanţele iritante lacrimogene nu sunt fără efecte, însă corelarea între acestea şi starea pacientului, eu nu o găsesc. Se va vedea la autopsie. Dacă se găseşte o corelare o să spună cei de la medicină legală. Faptul că a avut vărsături la 4 zile, problemă netrecută când a venit la noi în seara acea pentru intervenţie. Situaţia nu are corelare cu ce s-a întâmplat în 10 august. Ce iese de la autopsie poate să releve acest aspect, dar aceasta este părerea mea potrivit şi informaţiilor pe care le avem la acest moment”, a afirmat marţi Raed Arafat, în cadrul audierii.

Poliţiştii din Teleorman au fost sesizaţi de reprezentanţii spitalului din Alexandria cu privire la decesul unui bărbat în vârstă de 62 de ani, care s-a simţit rău în urma protestului din 10 august din Capitală, şi au deschis un dosar penal. Cauza exactă a morţii va fi stabilită după efectuarea necropsiei.