TÂRG AL MEȘTERILOR POPULARI ȘI SPECTACOL FOLCLORIC, ÎN WEEK-END, ÎN PARCUL PALAS

Sfârșitul de săptămână aduce noi propuneri de petrecere a timpului liber și de relaxare pe agenda ansamblului Palas. Ateliere de creație și expoziție de obiecte românești susținute de meșteri populari, un spectacol folcloric, dar și sesiuni de cumpărături la Târgul pentru Școală EXCELSIOR sunt propunerile din acest week-end.

Sâmbătă și duminică, parcul Palas va găzdui o serie de acțiuni din cadrul evenimentului mai amplu „Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Moldova”, organizat la Iași, în perioada 24 – 26 august 2018. În cele două zile, în intervalul orar 12.00 – 21.00, în piațeta principală se va desfășura Târgul Meșterilor PopulariPeste 25 de artizani își vor prezenta piesele lucrate cu migală și pasiune, spre încântarea celor care iubesc obiectele autentic românești. În plus, evenimentul este un bun prilej pentru vizitatori de a vedea tehnicile prin care sunt realizate suvenirurile, pentru că meșterii populari vor susține ateliere demonstrative, de la încondeiat ouă, până la împletituri din nuiele șiprelucrarea firului de lână.

Sâmbătă, de la ora 18.00, tot în grădina Palas va avea loc o conferință susținută de Dan Puric, care le va vorbi celor prezenți „Despre valorile care unesc un neam”. Duminică, de la ora 14.00, programul continuă cu un spectacol folcloric. „Concertul Unirii” îi va aduce pe scena din parcul Palas pe Ansamblul Folcloric „Ştefan Vodă” din Republica Moldova, Fetele din Botoşani, Dumitriţa Şiniţa şi Emanuel Băiceanu. Tot duminică, de la ora 15.30, va avea loc și festivitatea de încheiere a „Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Moldova”, eveniment organizat de Departamentul Misiune pentru Tineret din cadrul Sectorului de Misiune, Statistică și Prognoză Pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor, Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români filiala Iași și Asociația Tineretul Ortodox Român filiala Iași.

Pentru cei care se pregătesc pentru noul an școlar, până pe 16 septembrie, Atriumul Palas Mall găzduiește cea de-a cincea ediție a Târgului pentru Școală EXCELSIOR, organizat de Librăriile SEDCOM LIBRIS Iaşi. Elevii şi părinţii găsesc aici peste 50.000 de articole diverse, la prețuri atractive, de la ghiozdane, rechizite, manuale șibibliografie școlară, până la seturi creative, papetărie și cărți. Cei care includ în coșul de cumpărături un ghiozdan vor beneficia de o reducere de 10% la toate articolele ahiziționate. În paralel, organizatorii târgului au pregătit şi o agendă cu activități dedicate copiilor: piese de teatru, spectacole, ateliere, cursuri, jocuri, lecturi din cărțile copilăriei, concursuri de cultură generală, diverse activităţi culturale, educative şi distractive, lansări de cărţi şi multe altele.