Ministrul Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, a dat asigurări, luni, cu ocazia deschiderii noului an şcolar, că se va investi în continuare în educaţie, astfel încât respectul şi statutul nobil al profesorilor să fie reconfirmate în societate, iar elevii să beneficieze de un act educaţional de calitate, în drumul lor spre performanţă.
„Anul şcolar 2018 – 2019 începe într-o zi care ne duce cu gândul la simbolul succesului în învăţământ. Ziua de azi coincide cu nota 10 din catalog pe care sper să o obţină fiecare elev care trece astăzi pragul şcolii. Cadrelor didactice le urez succes în misiunea lor de a fi călăuze pe drumul cunoaşterii. Şcoala începe anul acesta cu 124 de dascăli care au obţinut nota 10 la examenul de titularizare, ei alăturându-se multor altor profesori de 10 care activează deja în sistem. Vreau să-i felicit pe toţi pentru performanţa şi dăruirea de care au dat dovadă şi să le mulţumesc tuturor angajaţilor din învăţământ pentru efortul pe care îl depun, zi de zi, în conturarea unui sistem educaţional de calitate!”, a afirmat Popa, în mesajul de deschidere a noului an şcolar.
El a făcut referire la măsurile noi pe care ministerul le-a luat în ultimele luni pentru îmbunătăţirea sistemului de învăţământ.
„Nevoia de cunoaştere este una vitală în zilele pe care le trăim şi, de aceea, suntem profund preocupaţi să asigurăm şanse egale la educaţie tuturor copiilor din România. Elevii claselor I-VI beneficiază, din acest an şcolar, de manuale noi. Mai mult, elevii vor avea manuale noi pentru 26 de discipline la care nu au existat manuscrise în ultimii 20 de ani. Alături de colegii din Guvern, am depus toate eforturile pentru ca profesorii să primească, încă din luna martie 2018, salarii mai mari. În plus, am decis să fie plătiţi şi pentru munca extraordinară pe care o depun în organizarea olimpiadelor, iar pentru cadrele didactice implicate în organizarea examenelor naţionale am majorat cu 60% sumele pe care le primesc pentru această activitate”, a spus Popa.
Potrivit acestuia, pentru a-i susţine pe tinerii de liceu din mediile defavorizate, Ministerul Educaţiei Naţionale a majorat ajutorul prevăzut în programul ”Bani de liceu”, iar absolvenţii din mediul rural au putut candida, în premieră, pe locuri speciale în facultăţi.
„Mai mult, în săptămânile următoare, vom majora şi bursele pentru elevii cuprinşi în învăţământul profesional şi dual”, a arătat Popa.
El a dat asigurări că investiţia în Educaţie va continua astfel încât respectul şi statutul nobil al profesorilor să fie reconfirmate în societate, iar elevii să beneficieze de un act educaţional de calitate.
„Vă asigur că vom investi în continuare în educaţie, astfel încât respectul şi statutul nobil al profesorilor să fie reconfirmate în societate, iar elevii să beneficieze de un act educaţional de calitate, în drumul lor spre performanţă”, a mai spus reprezentantul MEN. AGERPRES