Președintele Parlamentului a avut o întrevedere cu asistentul Secretarului de Stat al SUA pentru afaceri europene și eurasiatice

 Asistentul Secretarului de Stat al Statelor Unite ale Americii pentru afaceri europene și eurasiatice, Wess Mitchell, a salutat rezultatele obținute de Republica Moldova în domeniul financiar-bancar și a încurajat continuarea eforturilor de combatere a corupției, la întrevederea cu Președintele Parlamentului Andrian Candu, a relatat pentru MOLDPRES Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

“Luptați cu corupția și noi ne angajăm să facem mai multe pentru Moldova” a declarat Wess Mitchell.

“Angajamentul puternic al SUA cu țara noastră va asigura rezultate tangibile în domeniile cheie de cooperare bilaterală”, a subliniat Andrian Candu.

Președintele Parlamentului Andrian Candu a apreciat suportul american multidimensional și a reconfirmat angajamentul puternic al autorităților pentru consolidarea capacităților instituționale.

În cadrul întrevederii au fost discutate situația internă din țară, situația regională și provocările de securitate, precum și soluțiile promovate de autoritățile din Republica Moldova. De asemenea, au fost abordate evoluțiile pe dimensiunea cooperării trilaterale pe filiera parlamentară, Moldova, Georgia, Ucraina, inclusiv obiectivul de a crea Centrul de analiză strategică.

Părțile au accentuat importanța alegerilor parlamentare din 2019 în conformitate cu standardele şi principiile democratice internaționale în domeniul electoral.

Președintele Parlamentului Andrian Candu se află într-o vizită în Statele Unite în calitate de vicepreședinte al Partidului Democrat din Moldova. Cheltuielile legate de această vizită nu sunt acoperite din bani publici.