Acordul între R. Moldova și Israel privind angajarea temporară a lucrătorilor a fost prelungit cu cinci ani

Acordul între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Statului Israel cu privire la angajarea temporară a lucrătorilor a fost prelungit cu cinci ani, informează MOLDPRES.

Termenul de valabilitate al tratatului urmează să expire pe 5 ianuarie 2019. În aceste condiții, Cabinetul de Miniștri a aprobat, la ședința de astăzi, prelungirea termenului de valabilitate a tratatului până la data de 5 ianuarie 2024.

Conform documentului, Statul Israel va contribui, în particular, la asigurarea unui proces de angajare legal și echitabil pentru cetățenii Republicii Moldova, care au drept scop desfășurarea unei activități de muncă în domeniul construcțiilor pe teritoriul Statului Israel.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a precizat, într-un comunicat de presă, că implementarea unor astfel de Acorduri realizează migrația circulară, care constituie o prioritate a politicii de stat în domeniul migrației de muncă.

Până în prezent, au fost organizate 12 etape de recrutare și angajare a cetățenilor Republicii Moldova pe teritoriul Statului Israel, fiind oferite locuri de muncă pentru un număr de peste 6 mii de lucrători moldoveni, care activează, în baza unui contract individual de muncă, în peste 20 companii israeliene.