Carmen Dan îl acuză pe Klaus Iohannis că s-a antepronunţat în cazul intervenţei din 10 august

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, marţi, în cadrul audierii din Comisia de Apărare din Senat, că preşedintele Klaus Iohannis s-a antepronunţat atunci când a declarat că Jabdarmeria a acţionat violent, iar ulterior şi-a încălcat atribuţiile cerându-i procurorului general să se sesizeze.

„Cu tot respectul pentru Administraţia Prezidenţială, consider că preşedintele României s-a antepronunţat pentru că toată lumea îşi aminteşte ieşirea publică imediat după evenimentele din 10 august în care s-a pronunţat foarte clar în sensul constatătii publice că Jandarmeria a acţionat violent. Ulterior, i-a cerut procurorului general să se sesizeze şi cred că uitându-ne doar în atribuţiile legale ale preşedintelui, conştientizăm cu toţii că Parchetul General nu este în coordonarea Adminstraţei Prezidenţiale. Binenţeles că procurorul general avea competenţa să poată să sesizeze şi fără să-i solicite preşedintele României lucrul acesta”, a declarat Carmen Dan, în cadrul Comisiei de Apărare din Senat.

Carmen Dan este audiată în cadrul Comisiei de Apărare din Senat, cu privire la modul de intervenţie al forţelor de ordine la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei.