Orarul examenelor de bacalaureat și de absolvire a gimnaziului a fost aprobat

Orarul testării naționale în învățământul primar, al examenelor de absolvire a gimnaziului și al celor de bacalaureat în anul de studii 2018-2019 a fost aprobat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, informează MOLDPRES.

Potrivit unui ordin semnat de ministrul Monica Babuc, testările naționale în învățământul primar vor avea loc în perioada 14-23 mai 2019. Absolvenții gimnaziilor vor avea primul examen pe 3 iunie, iar ultimul – pe 13 iunie. Elevii claselor a IX-a vor susține probe la limba română (pentru alolingvi), limba de instruire, matematică și istoria românilor și universală.

Examenele de bacalaureat în anul curent de studii vor începe la 4 iunie și se vor încheia pe 21 iunie. Prima probă va fi susținută de elevii alolingvi la limba și literatura română. Examenul la limba de instruire va avea loc la 7 iunie, ia cel la limba străină – pe 11 iunie. Absolvenții de liceu se vor prezenta la examenul la disciplina de profil pe 14 iunie, iar la examenul la disciplina la solicitare – pe 18 iunie. Sesiunea de bază de bacalaureat 2019 se va încheia pe 21 iunie, cu examenul la limba și literatura ucraineană/bulgară/găgăuză.

Probele pentru testarea națională în învățământul primar, examenele naționale de absolvire a gimnaziului și examenele de bacalaureat vor începe la ora 9.00.