Design-ul medicamentului, plantele medicinale, xenobiotice şi biotice, aspecte legislative, ale managementului, marketingului farmaceutic şi ale tehnologiei informaţionale sunt câteva dintre temele celei de-a XVII-a ediţii a Congresului Naţional de Farmacie, care se va desfăşura în perioada 26-29 septembrie la Bucureşti.
Potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor, manifestarea va reuni peste 1.000 de participanţi din ţări precum Franţa, Spania, Anglia, Grecia, Serbia, Bulgaria, Ucraina, Republica Moldova şi România.
Având ca temă generală „Farmacia secolului XXI – între specializarea inteligentă şi responsabilitatea socială”, Congresul Naţional de Farmacie este prilej de prezentare şi promovare a progreselor înregistrate în cercetarea farmaceutică, urmând să fie conturate direcţiile pe care aceasta o va avea în viitor: medicina personalizată, aplicarea noilor tehnologii în obţinerea de produse cu rol terapeutic.
„Această manifestare aduce în prim plan cele mai noi descoperiri din domeniul cercetării ştiinţifice farmaceutice, iar prin amploarea sa şi prin prezenţa celor 1.000 de participanţi, demonstrează un interes real faţă de pacient, prin aducerea în sprijinul acestuia a celor mai noi şi eficiente tratamente prin medicaţii inovative. Deschiderea acestei manifestări către lumea farmaceutică internaţională, prin prezenţa unor reputaţi profesori din cele 10 ţări europene cu tradiţie farmaceutică, aduce o recunoaştere în plus domeniului farmaceutic românesc, al cercetării ştiinţifice româneşti, precum şi a profesioniştilor români din acest amplu domeniu medical”, a declarat preşedintele congresului, prof.dr. Dumitru Lupuleasa, potrivit comunicatului de presă.
Evenimentul ştiinţific va reuni profesori, cadre didactice ale universităţilor de medicină şi farmacie din ţară, specialişti cu cea mai înaltă calificare în domeniul medical şi farmaceutic, profesionişti cu o largă recunoaştere naţională şi internaţională. Sunt înscrişi la lucrările ştiinţifice peste 1.000 de participanţi, precum şi reprezentanţi ai mai multor societăţi profesionale, naţionale şi internaţionale.
Ampla manifestare a domeniul farmaceutic românesc marchează totodată şi 95 de ani de la înfiinţarea celei mai vechi facultăţi de farmacie din România, una dintre facultăţile reprezentative ale Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti.
În prezent, în Facultatea de Farmacie activează 99 de cadre didactice, care au activitate de predare a noţiunilor teoretice, dar participă şi la lucrări practice, dedicate celor peste 1.200 de studenţi înscrişi la cursurile facultăţii.
„O istorie de aproape un secol de învăţământ superior farmaceutic românesc se poate transpune astăzi prin valori ale cercetării ştiinţifice de profil, care de-a lungul anilor au adus o contribuţie importantă la nivel mondial acestui amplu domeniu şi, periodic, au venit în sprijinul pacienţilor prin medicamente inovative menite să îmbunătăţească, pe de o parte, calitatea vieţii acestora şi chiar să conducă, în multe dintre cazuri, la vindecarea unor boli ce păreau a fi incurabile”, a declarat decanul Facultăţii de Farmacie din cadrul UMF „Carol Davila” din Bucureşti, prof.dr. Doina Drăgănescu, citată în comunicat.
Evenimentul este organizat de către Societatea de Ştiinţe Farmaceutice din România împreună cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” şi se va desfăşura în Capitală. AGERPRES