Târg de carte, la Centrul Cultural al MAI

Prima ediţie a Târgului pentru copii „Carte pentru viaţă, educaţie pentru siguranţă” s-a deschis, joi, la sediul Centrului Cultural al Ministerului Afacerilor Interne.

Evenimentul, organizat de Centrul Cultural al MAI, în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Corpul Naţional al Poliţiştilor, se va desfăşura până sâmbătă, vizitatorii având posibilitatea să urmărească exerciţii demonstrative ale specialiştilor Poliţiei Române, dar şi să vadă tehnica folosită de aceştia în misiunile operative. Totodată, cei care vor veni la târg vor putea şi să achiziţioneze cele mai noi apariţii de carte pentru copii.

Copiii sunt invitaţi, de asemenea, să participe la diferite ateliere de modelaj şi dactilopictură, concursuri de karaoke şi recitare, precum şi la jocuri educativ-preventive (Piticot, puzzle, desene pe teme de prevenire).

„Este un târg de carte pentru copii denumit ‘Carte pentru viaţă, educaţie pentru siguranţă’ şi în sintagma asta am încercat să cuprindem activităţile care au loc aici pentru copii. Avem edituri de carte specializate pentru copii, care expun, şi de unde se pot achiziţiona ultimele apariţii, şi avem activităţi informativ-preventive pentru copii – ateliere de lucru cu specialiştii noştri în prevenirea criminalităţii, care transmit mesaje preventive despre cum să fie în siguranţă. Avem, de asemenea, standuri de prezentare ale Poliţiei Române, cu Poliţia Rutieră, Poliţia Canină, Criminalistica, deci ne prezentăm şi profesia şi încercăm să o promovăm în rândul copiilor, şi ateliere de creaţie – de olărit, de dactilopictură, karaoke şi recitare”, a declarat, pentru AGERPRES, organizatorul evenimentului, subcomisar de poliţie Florentina Cenja, şefa editurii MAI.

Ea a precizat că în faţa Centrului Cultural copiii vor avea ocazia, în toate cele trei zile ale târgului, să urmărească demonstraţii de dresaj cu câini poliţişti, vor vedea şi se vor putea urca în maşinile de poliţie şi vor primi recomandări despre modul cum trebuie să se comporte în trafic.

„În afara Centrului Cultural vor putea vedea demonstraţii cu câinele poliţist, motocicleta şi maşina de poliţie, li se vor explica nişte reguli de circulaţie, de comportament în trafic, Criminalistica le va arăta câteva noţiuni, pe înţelesul lor, privind cercetarea la faţa locului, iar în interior sunt activităţi de natură preventivă – li se vor da recomandări despre cum să se comporte la şcoală, pe drumul spre şcoală, în societate, cum să fie toleranţi între ei”, a mai spus Florentina Cenja.

Pe parcursul târgului vor fi organizate şi tombole, premiile constând în cărţi, în valoare de maxim 50 de lei.

La standurile informativ-preventive de promovare ale Poliţiei Române vor fi prezente servicii din cadrul Institutului de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, Direcţia Rutieră, Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, Institutul Naţional de Criminalistică – IGPR, Serviciul de Poliţie Canină – DGPMB.

La târg sunt prezente editurile Art, Zorio, Magdan şi Infomedia Pro.

Târgul va fi deschis joi şi vineri, între orele 10,00 – 17,30, şi sâmbătă, între orele 9,30 – 13,00. Intrarea este liberă. AGERPRES