A început construcția primei săli polivalente din țară – Chișinău Arena

Construcția complexului multifuncțional Chișinău Arena a fost lansată astăzi, la Stăuceni, în cadrul unei ceremonii la care au fost prezenți președintele Parlamentului Andrian Candu, președintele companiei dezvoltatoare SUMMA, miniștri și  deputați, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Șantierul a fost inaugurat la șapte luni de la data anunțării de către Andrian Candu a intenției de a construi prima sală polivalentă conformă criteriilor federațiilor internaționale pentru sporturi de echipe in-door.

”Am promovat proiectul unui complex polivalent modern pentru că numai printr-o investiție de asemenea amploare vom asigura condiții pentru pregătirea sportivilor de performanță, organizarea unor competiții internaționale și a evenimentelor culturale de rezonanță. Materializarea aspirațiilor noastre comune din ultimii 27 de ani este Chișinău Arena – cel mai ambițios proiect dezvoltat în Republica Moldova de la independență”, a declarat Andrian Candu la deschiderea evenimentului.

Potrivit președintelui Parlamentului, Chișinău Arena este mai mult decât un complex multifuncțional, este declarația noastră de interes pentru o țară modernă, sănătoasă și performantă.

Președintele SUMMA, Selim Bora a anunțat că peste 12 luni construcția va fi finalizată. Conform proiectului ”Chișinău Arena” va dispune de o arenă polivalentă cu o capacitate de peste 4,000 spectatori; o sală dedicată pentru antrenamente și evenimente mici; bazin olimpic; Aqua Park; Club de Tenis; piscină deschisă pe timp de vară, care se va transforma în patinoar în aer liber pe timp de iarnă; parcare modernă, cu o capacitate suficientă de a găzdui toți oaspeții.

Inițiativa construcției complexului multifuncțional Chișinău Arena a fost anunțată de Andrian Candu la 13 martie curent. Compania de construcție a fost selectată în urma unui concurs public. Chișinău Arena se va întinde pe o suprafață de 10 ha. Costul proiectului este de cca 43 mln de euro.