#ExerciţiuSeism2018 Arafat: Spitalul de nivel 1 al SMURD, închis din cauza varicelei

 Spitalul de nivel 1 al SMURD situat în spatele Academiei Românie a fost închis pentru dezinfecţie din cauza apariţiei unui caz de varicelă, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

„Un incident real. A trebuit să închidem spitalul românesc de nivel 1 al SMURD-ului noaptea trecută şi este închis astăzi până la ora 12,00 pentru dezinfecţie având în vedere că unul dintre colegii care lucrează acolo a avut varicelă şi, fiind o boală infecţioasă, a trebuit să închidem spitalul şi am anunţat toate celelalte spitale să nu mai trimită pacienţi către el. Au fost anunţate şi echipele de salvare să nu mai trimită pacienţi către spital. Toate măsurile de dezinfecţie au avut loc. (…) A fost o situaţie reală şi măsura luată a fost una necesară”, a spus Arafat.

Exerciţiul naţional „Seism 2018”, care constă în punerea în aplicarea a Concepţiei naţionale de răspuns postseism, a fost declanşat sâmbătă, începând cu ora 9,00.

Exerciţiul se derulează pe parcursul a cinci zile şi, conform scenariului, a avut loc un cutremur de 7,5 grade pe scara Richter, care poate fi urmat de mai multe replici. Cutremurul a avut epicentrul în zona seismică Vrancea şi a afectat cel mai mult municipiul Bucureşti.

Organizatorii anunţă că, în cursul nopţii de duminică spre luni, 565 de oameni au fost salvaţi, însă 186 de persoane sunt încă prinse sub dărâmături, iar peste 4.700 sunt dispărute – potrivit scenariului. AGERPRES