Orban: Un nou puseu inflaţionist creat de Guvern de la începutul anului viitor

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă la Braşov, că, de la 1 ianuarie, Guvernul pregăteşte ”un nou puseu inflaţionist în mod deliberat”, ”adică să mai taie din veniturile românilor prin intermediul creşterii preţurilor”.

”Cum face această şmecherie? Foarte simplu! Prin indexarea accizelor în funcţie de inflaţie indexează accizele exact la carburanţi, unde, ca urmare a creşterii lor, estimarea este că va creşte preţul la pompă cu cel puţin 10 bani, pentru produse energetice, electricitate, pentru gaz petrolier lichefiat GPL, de asemenea, pentru alte produse cum ar fi băuturi alcoolice, ţigări, etc. În condiţiile în care tu ai cea mai mare inflaţie din Europa, ca ţară, ar trebui ca Guvernul să ducă politici de reducere a inflaţiei. Ori Guvernul nu numai că nu face acest lucru, dar toarnă gaz pe foc, încearcă să stingă un foc turnând gaz pe foc. Eu am spus, încă de la începutul acestei guvernări, că, din cauza promisiunilor mincinoase făcute în campania electorală, Guvernul va provoca inflaţie prin politici fiscale, bugetare şi politici la nivelul macro-economic”, a afirmat liderul PNL.

Ludovic Orban este de părere că puterea de cumpărare a tuturor cetăţenilor va fi afectată prin stimularea artificială a creşterii inflaţiei.

”Orice creştere de venit trebuie să ducă la creşterea puterii de cumpărare. Ca să ducă la creşterea puterii de cumpărare nu trebuie însoţită de inflaţie, aceasta este o regulă clară economică şi PSD-ul încalcă această regulă, pentru că nu le pasă, de fapt, de nivelul de viaţă al românilor, singura lor preocupare este să-l scape pe Dragnea de puşcărie şi să pună mâna pe Justiţie şi pe toate instituţiile statului”, a susţinut Orban.

Potrivit acestuia, PNL a anunţat în repetate rânduri că este nevoie de o politică bugetară mai prudentă.

Orban a menţionat că la ora actuală lipseşte din economie un motor de creştere fundamental – investiţiile, atât în sectorul public, cât şi în sectorul privat. El a adăugat că actuala Putere face în continuare lucruri care sunt împotriva economiei şi împotriva cetăţenilor. AGERPRES