Cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului UniFEST – între 2 şi 12 noiembrie

Studenţii vor avea acces gratuit la evenimente culturale, sportive, de educaţie non-formală sau de divertisment în cadrul celei de-a XVII-a ediţii a UniFEST, care este organizată de Uniunea Studenţilor din România, în perioada 2 – 12 noiembrie, sub deviza „Distracţie gratis, nu degeaba!”.

„Aflându-ne în anul Centenarului Marii Uniri, considerăm că responsabilitatea de a promova cultura în rândul tinerilor din România este cu atât mai mare. Prin urmare, am ales ca cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului UniFEST să fie dedicată sărbătorii naţionale, în semn de recunoştinţă pentru eforturile depuse de către predecesorii noştri în vederea realizării unităţii naţionale”, precizează reprezentanţii Uniunii.

Festivalul UniFEST va debuta cu câte o conferinţă de presă în Bucureşti, Iaşi, Suceava, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Sibiu, Oradea, Arad, Timişoara, Craiova, Târgovişte şi Constanţa.

Prima zi a festivalului va continua cu promovarea activităţilor de voluntariat prin intermediul Paradei Asociaţiilor Studenţeşti.

Ca în fiecare an, studenţii beneficiază de acces gratuit, în baza legitimaţiei, la spectacole de teatru, operă, la film, concerte de muzică clasică.

„Activităţile sportive se conturează în jurul promovării sportului în vederea menţinerii unui stil de viaţă sănătos. Astfel, studenţii îşi vor testa rezistenţa în cadrul crosului studenţesc şi vor lupta pentru supremaţie în cadrul campionatului de fotbal. Educaţia non-formală este şi ea prezentă prin traininguri de comunicare, vorbit în public, lucru în echipă, Basic Life Support şi altele. Pentru cei mai tineri dintre studenţi, se vor organiza tururi ghidate menite să îi provoace să descopere şi să cunoască mai bine oraşul”, afirmă organizatorii.

Ca evenimente de tradiţie, în cadrul festivalului, vor avea loc Noaptea albă a teatrului studenţesc şi Seara filmului.

Totodată, printre evenimentele cu care Uniunea a obişnuit studenţii se numără: Seara Românească, cea de folk şi cea de stand-up. Din program face parte şi Conferinţa „10.0 pentru România”, care oferă o şansă de exprimare celor care participă.

Festivalul UNIFEST se va încheia cu un concert. AGERPRES