La Chişinău a fost lansat primul portal public pentru promovarea sănătăţii

În Republica Moldova a fost lansat primul portal public pentru promovarea sănătății și prevenirea bolilor netransmisibile – www.prosanatate.md. Lansarea portalului a avut loc astăzi  la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, comunică MOLDPRES.

Potrivit ministrului Silvia Radu, promovarea unui mod sănătos de viață al populației este obiectivul de bază al ministerului.

“Datorită acestui portal, unde vor fi publicate informații bazate pe dovezi de către specialiștii în prevenirea și promovarea în sănătate, toată populația va fi informată corect și astfel, vom diminua cazurile de autotratament din auzite sau informații luate din surse neautorizate”, a opinat Radu.

La etapa de lansare, portalul abordează trei factori de risc: consumul de tutun, de alcool și regimul alimentar nesănătos. Materialele publicate vor fi scrise de specialiștii în prevenirea și promovarea în sănătate.

„Agenda sănătății publice va fi actualizată zilnic, datorită faptului că specialiștii vor avea acces prin intermediul cabinetelor on-line la crearea de evenimente, știri, plasarea instrumentelor pentru promovarea sănătății”, a menţionat Lilia Onea, directoarea Centrului pentru Informare și Comunicare în Sănătate.

Portalul specializat pentru promovarea sănătății și prevenirea maladiilor nontransmisibile în Republica Moldova www.prosanatate.md este un produs elaborat în cadrul proiectului „Dezvoltarea e-instrumentelor de acces la informații în prevenirea maladiilor netransmisibile”. Acesta a fost finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Estoniei în cadrul Programului de cooperare pentru dezvoltare și elaborat la inițiativa Centrului pentru Informare și Comunicare în Sănătate din R. Moldova și a Asociației Obștești ProDia din Estonia.