Universitatea Tehnică a inaugurat un hub antreprenorial unde se vor naște și vor crește ideile de afaceri ale studenților

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) a inaugurat la finalul săptămânii trecute un hub antreprenorial numit „SMARTUp HUB”, prin prezentarea unor idei de afaceri ale studenților din prima grupă de formare care fac parte din proiectul SAS PLUS@tuiasi. Gândit ca un spațiu în care se desfășoară activități din aria dezvoltării competențelor antreprenoriale, cât și a competențelor complementare celor tehnice, HUB-ul este destinat studenților de la toate facultățile TUIASI ce se vor implica în activitatea Societății Antreprenoriale Studențești (SAS).

 

HUB-ul a fost conceput ca fiind o componentă a SAS și va reprezinta un mini-incubator pentru o serie de start-up-uri care se desfășoară în cadrul proiectului, fiind în același timp și un spațiu de co-working, menit pentru întâlnirile de lucru ale echipelor multidisciplinare. Totodată, aici vor fi dezvoltate ideile care vor fi înscrise la evenimentul Start-up Weekend programat pentru luna decembrie a acestui an.

 

hub2.jpg

 

„Am dorit sǎ valorificǎm potențialul creativ al studenților prin implicarea acestora ȋn personalizarea spațiului. Am lucrat cu Daniel Movilǎ, student ȋn anul al IV-lea la Facultatea de Arhitecturǎ «G.M. Cantacuzino», care a conceptualizat ȋntr-o viziune unitarǎ elemente de noutate ale specializǎrilor din universitate, ȋn panoul decorativ al spațiului, panou pe care l-a şi realizat şi chiar montat ȋmpreunǎ cu echipa unui start-up. Am colaborat şi cu mai «tinerii» sǎi colegi din anul al II-lea, Radu Theodor Redinciuc, Ioana Paraschiv şi Alex Gherman, care şi-au materializat, prin desen, propria viziune despre antreprenoriat”, a precizat conf. univ. dr. ing. Cristiana Istrate, preşedintele consiliului executiv al SAS – TUIASI, care este și membru ȋn echipa de proiect.

 

hub4.jpg

 

Spațiul în care este amplasat acest hub a fost amenajat și dotat parțial în cadrul unui proiect finanțat prin granturi naționale de tip Fonduri de Dezvoltare Instituțională numit „Studenți antreprenori la TUIASI+”, dotarea lui fiind asigurată în mare parte de către asociația Junior Achievement Romania, prin proiectul desfășurat de către aceștia intitulat „Universitatea Antreprenorială”, în care TUIASI a fost partener. Directorul acestui proiect este prof.dr. Carmen Loghin, prorector responsabil cu activitatea de cercetare, dezvoltare și inovare de la TUIASI.

 

* fotografiile au fost realizate de Mihnea Amihăilesei