Prinţul Harry este cel mai popular membru al Casei Regale

Ducele de Sussex este cel mai popular membru al Casei Regale britanice, întrunind aprecierile a circa 77% dintre cetăţeni, potrivit unui sondaj preluat luni de Press Association.

Prinţul Harry, care va deveni în curând tată şi cel de-al şaselea în ordinea succesiunii la tron, este urmat de regina Elisabeta a II-a, care ocupă cea de-a doua poziţie, cu 74% dintre aprecierile publicului şi de ducele de Cambridge, care se află pe locul al treilea, cu 73%.

Harry este descris de susţinătorii săi drept o persoană demnă de admirat, cu simţul umorului, sinceră şi căreia îi place să se distreze, se precizează în sondajul realizat de YouGov.

Viitorul rege, prinţul Charles, care împlineşte 70 de ani săptămâna aceasta, se află pe poziţia a şaptea în clasamentul popularităţii membrilor casei regale.

Aproape jumătate dintre persoanele intervievate (48%) au o părere pozitivă despre moştenitorul coroanei britanice.

Charles s-a clasat în urma nurorilor şi a tatălui său.

Ducesa de Cambridge se află pe locul al patrulea, cu 64% dintre aprecierile publicului, urmată de ducele de Edinburgh, care s-a retras din viaţa publică, cu 56% dintre aprecieri, şi de fosta actriţă americană intrată recent în familia regală, Meghan, care ocupă locul al şaselea, cu 55%.

Pe locul al zecelea se află ducesa de Cornwall, 29% dintre britanici având o părere bună despre Camilla, care i-a devansat astfel pe contele şi contesa de Wessex, prinţesele Beatrice şi Eugenie, precum şi pe ducele de York, aflat pe locul al 15-lea, cu un scor de 22%.

Doar 7% dintre cei intervievaţi au o părere proastă despre Harry, iar 13% au o opinie neutră referitoare la acesta, în timp ce 20% au o părere negativă despre Charles, iar 30% au o părere neutră.

În ceea ce o priveşte pe Camilla, 36% dintre britanici au o părere negativă la adresa acesteia, ducesa împărţind, la acest capitol, primul loc cu ducele de York.

William este mai celebru decât bunica sa – monarhul britanic cu cea mai îndelungată domnie -, 99% dintre cei care au răspuns la sondaj au auzit de William, în timp ce doar 98% au auzit de regină.

Circa 3.700 de persoane au participat la sondajul realizat în intervalul 15 mai – 31 octombrie 2018.AGERPRES