Imran Khan a denunţat luni o nouă ‘tiradă’ a preşedintelui american Donald Trump împotriva Pakistanului

Premierul pakistanez Imran Khan a denunţat luni o nouă ‘tiradă’ a preşedintelui american Donald Trump împotriva Pakistanului, după ce liderul de la Casa Albă a declarat duminică că Islamabadul ‘nu a făcut nimic’ pentru Statele Unite în războiul său împotriva terorismului, relatează AFP.

‘Acest război a făcut 75.000 de victime în Pakistan şi a provocat pierderi de 123 miliarde de dolari economiei naţionale’, a scris Imran Khan într-o serie de mesaje pe Twitter. ‘Zonele noastre tribale au fost devastate şi milioane de oameni au fost dezrădăcinaţi’, a mai spus el.

‘Acest război a avut un impact dramatic asupra vieţii pakistanezilor de rând’, a insistat premierul pakistanez, descriind ca fiind ‘minusculă’ suma de 20 de miliarde de dolari primită de la Statele Unite.

‘Trebuie să punem lucrurile la punct după tirada lui Trump împotriva Pakistanului’, a declarat Imran Khan după ce Donald Trump a declarat duminică pentru Fox News că a anulat sute de milioane de dolari ajutor destinat Pakistanului deoarece ‘el nu face nimic, absolut nimic pentru noi’.

Washingtonul acuză de mult timp această ţară că oferă refugiu pe teritoriul său grupurilor armate care atacă apoi trupele afgane şi americane de-a lungul frontierei dintre Afganistan şi Pakistan.

La începutul lunii ianuarie, preşedintele american a acuzat de ‘minciună’ şi ‘duplicitate’ Pakistanul, care s-a alăturat în 2001 Statelor Unite în războiul lor împotriva terorismului. ‘El (Pakistanul) adăposteşte teroriştii pe care îi vânăm în Afganistan’, a afirmat Trump, regretând că ţara sa ‘a oferit în mod nesăbuit ajutor de 33 miliarde de dolari Pakistanului’. AGERPRES