Mai multe curse aeriene au fost  anulate din cauza intemperiei

Mai multe curse aeriene au fost reținute și anulate astăzi din cauza condițiilor meteo nefavorabile, relatează MOLDPRES.

Potrivit site-ului oficial al aeroportului, mai multe curse au decolat și aterizat în această dimineață cu întârziere. Totodată, cursele spre și dinspre Istanbul au fost anulate.

Solicitați de agenție, reprezentanți ai Gării Auto Centru au anunțat că, din cauza condițiilor meteo, câteva curse auto au fost anulate, iar altele au pornit sau au ajuns cu întârziere. Este vorba de curse spre localități precum Căinari și Cimișlia.

Totodată, reprezentați ai Autogărilor Nord și Sud au remarcat pentru MOLDPRES că pe rutele naționale care circulă în aceste zone nu s-au înregistrat întârzieri sau anulări de curse.

Ministerul Economiei și Infrastructurii informează la rândul său că, pentru moment, traseele naționale sunt practicabile și se circulă în condiții de iarnă. Pe unele trasee este ghețuș, printre care – Chişinău-Ungheni-Sculeni, Chişinău-Leuşeni, Chişinău-Bender, Anenii Noi-Căuşeni-Ştefan Vodă-Palanca, Chişinău-Hînceşti-Cimişlia-Comrat-Vulcăneşti – Giurgiuleşti, Hînceşti-Leova-Cahul și Rezina-Orhei.

Conform datelor Inspectoratului Național de Patrulare, pe drumurile din țară se circulă cu dificultate, însă trasee blocate nu există. În aceste condiții, conducătorii auto sunt îndemnați să se deplaseze cu viteză redusă atât în localități, cât și în afara lor, să păstreze o distanță mai mare între automobile, astfel încât să reușească manevra de frânare, să evite parcarea autovehiculelor în apropierea copacilor. De asemenea, conducătorii de mașini de tonaj mare și transport de rută sunt îndemnați să nu pornească la drum neechipați corespunzător, punând astfel în pericol atât viața lor, cât și a celorlalți participanți la trafic.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat pentru astăzi Cod Galben de condiții complicate ale vremii. Meteorologii prognozează precipitații puternice, predominant sub formă de zăpadă și lapoviță. Totodată, se vor forma depuneri de lapoviță, izolat polei, pe drumuri ghețuș și troiene de zăpadă. Avertizarea este valabilă pe întreg teritoriul țării.