Mai multe curse aeriene au fost anulate din cauza ceţii

Mai multe curse aeriene au fost reținute astăzi din cauza ceţii dense, care s-a lăsat în dimineața zilei asupra Aeroportului Internaţional Chişinău, relatează MOLDPRES.

Potrivit site-ului oficial al aeroportului, există întârzieri de mai multe ore la aterizarea curselor din Bucureşti, Istanbul, Moscova și Minsk. Totodată, se reține cursa spre Istanbul.

Solicitat de agenție, șeful Centrului prognoze meteorologice din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Ghenadie Roșca, a specificat că ceața se va dispersa după orele amiezii. „În prezent, aceasta se menține în capitală și în câteva localități din sudul țării. Ceața va persista și în următoarele zile”, a spus Roșca.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunţat pentru azi şi mâine Cod Galben de condiţii complicate ale vremii. În intervalul 26-27 noiembrie se prevăd lapoviță şi ploaie. În seara zilei de luni şi noaptea de marţi se aşteaptă precipitații puternice (cantitatea de precipitații va constitui 15-20 l/m2, iar stratul de zăpadă va ajunge până la 10-15 cm). Izolat polei. Pe drumuri se va forma ghețuș.