Premierul Pavel Filip, în dialog cu oficialii europeni: Nu vedem altă cale pentru R. Moldova decât drumul european

Premierul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu directorul general al Comisiei Europene pentru Politica europeană de vecinătate (DG NEAR), Christian Danielsson, și directorul general al Serviciului European de Acțiune Externă pentru Europa și Asia Centrală (SEAE), Thomas Mayr Harting. Oficialii au discutat despre stadiul actual al relațiilor dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană și obiectivele ce urmează a fi realizate, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a guvernului.

Prim-ministrul a subliniat importanța menținerii unui dialog deschis cu partenerii europeni, menționând că apropierea de UE rămâne o prioritate a guvernării. „Noi nu vedem altă cale pentru Republica Moldova. Uniunea Europeană este singura noastră opțiune. Nu avem alt drum, pentru că noi aparținem spațiului european”, a spus Pavel Filip.

De asemenea, premierul a precizat că guvernul rămâne axat în continuare pe implementarea reformelor și îndeplinirea agendei europene, iar progresele obținute până în prezent se simt în economie și în domeniul social. În același timp, Pavel Filip a accentuat importanța susținerii din partea UE pentru a înregistra în continuare rezultate în procesul de reformare a domeniilor cheie și de modernizare a țării. În acest context, oficialii europeni au evidențiat necesitatea unor eforturi suplimentare pentru reformarea sectorului justiției, combaterea corupției și investigarea fraudei bancare.

Părțile au făcut și un schimb de opinii privind viitoarele alegeri parlamentare. Pavel Filip a menționat că autoritățile vor depune toate eforturile pentru asigurarea unui proces electoral liber, corect și democratic.