APLICAȚIA CARE TE ÎNCURAJEAZĂ SĂ DONEZI SÂNGE, O ABORDARE NOUĂ PENTRU CRIZA DONATORILOR DE SÂNGE

 

Luni, 3 decembrie, a fost lansat proiectul social Donorium, care își propune să adreseze problema crizei donatorilor de sânge din România. Proiectul, realizat de Asociația Smart Society și Fundația Donatorilor Benevoli de Sânge, își propune să dubleze numărul donatorilor de sânge din România până în 2025, prin dezvoltarea unor campanii de educare și conștientizare, precum și prin lansarea unei aplicații de smartphone care să încurajeze donarea.

Aplicația Donorium este gândită să motiveze potențialii donatori prin gamificare. În acest fel, cred inițiatorii proiectului Donorium, s-ar putea stimula dezvoltarea unei comunități de donatori fideli, în contextul în care în România, doar 2% din populație donează sânge, iar unul din trei bucureșteni care au nevoie de sânge nu îl primesc la timp. Aplicația de smartphone Donorium va ajuta donatorii să se programeze în centrul de transfuzie apropiat, iar în cazul unei crize majore de sânge, va trimite rapid alerte potențialilor donatori, oferind toate informațiile de care aceștia au nevoie pentru a dona sânge, a explicat Diana Stoica, unul din inițiatorii acestui proiect.

Din proiectul Donorium fac parte în acest moment cinci Centre de Transfuzie Sanguină din țară: București, Arad, Bacău, Constanța și Ploiești, iar până în septembrie 2019 acestora li se vor mai alătura încă zece centre din țară.

Monica Georgescu

www.sanatateatv.ro