Mai multe curse aeriene au fost reținute și anulate din cauza ceţii

Mai multe curse aeriene au fost reținute și anulate astăzi din cauza ceţii dense, care s-a lăsat asupra Aeroportului Internaţional Chişinău, relatează MOLDPRES.

Potrivit site-ului oficial al aeroportului, cursele spre Kiev și Instanbul vor decola cu o întârziere de aproape patru ore. De asemenea, în această dimineață, a fost anulată cursa spre București.

În acelaşi timp, există întârzieri de aproape două ore la aterizarea curselor din Bucureşti și Instanbul. La fel, au fost anulate cursele de dimineață din Lisabona și Dublin.

Tot cauza ceții dense, mai multe zboruri au fost anulate sau reținute și în seara zilei de ieri. Astfel, au fost anulate cursele spre Varșovia, Lisabona, Dublin și București. De asemenea, operatorii avia au anulat și alte două curse din București și una din Varșovia. La fel, zborurile din Milano și Londra au fost redirecționate pe aeroportul din Iași, iar alte două curse din Moscova și Milano urmează să aterizeze la Chișinău cu o întârziere de aproape 18 ore.

Ofițerul de presă al Inspectoratului Național de Patrulare, Natalia Golovco, a specificat pentru agenție că circulația rutieră se desfășoară în condiții de ceață, iar pentru că partea carosabilă este umedă și temperaturile sunt scăzute, există risc de formare a poleiului.

„În aceste condiții, inspectorii de patrulare recomandă șoferilor să adapteze viteza de deplasare pentru a permite oprirea în siguranţă, să folosească luminile de întâlnire și cele de ceață, să mărească distanța în mers între vehicule și să evite manevrele periculoase, precum depășirea. Totodată, pietonii, bicicliştii şi căruţaşii, trebuie să fie conştienţi de faptul că, pe timp de ceaţă, sunt mai puţin vizibili în trafic. De aceea, trebuie să evite deplasările pe partea carosabilă, iar atunci când sunt nevoiţi să o facă, să aibă aplicate pe îmbrăcăminte accesorii reflectorizante, să se angajeze în traversarea străzii doar prin locuri special amenajate, marcate şi semnalizate corespunzător şi numai după o temeinică asigurare”, a afirmat Golovco.

Solicitat de agenție, sinopticianul Tatiana Armaș a menționat că, astăzi, ceața va dispărea complet după orele amiezii. „Noaptea, ceață a existat pe tot teritoriul țării. În prezent, aceasta a început să se disperseze și se menține doar în regiunile centru și sud a țării. În următoarele zile, va fi ceață doar în unele zone ale țării. Astăzi, timpul va fi posomorât, izolat vor cădea precipitații”, a spus Armaș.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în următoarele zile vremea se răcește ușor. Noaptea se vor înregistra temperaturi de până la -7 grade Celsius, în nordul țării, iar ziua termometrele vor indica până la +3 grade Celsius, în sudul țării.