Ludovic Orban va merge la congresul CDU la care Angela Merkel nu va mai candida

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, va participa, vineri şi sâmbătă, la congresul Uniunii Creştin-Democrate(CDU), la Hamburg, pentru alegerea noii conduceri politice a Uniunii. Cancelarul german Angela Merkel a anunţat la sfârşitul lunii octombrie că nu va mai candida la preşedinţia formaţiunii.

”Preşedintele PNL, Ludovic Orban, se va afla în perioada 7-8 decembrie în Germania, unde va participa la congresul Uniunii Creştin-Democrate (CDU), organizat la Hamburg pentru alegerea noii conduceri politice a Uniunii. Cu acest prilej preşedintele PNL va avea o serie de întrevederi bilaterale cu lideri ai CDU în vederea consolidării relaţiilor dintre cele două partide în cadrul familiei politice a Popularilor Europeni”, a transmis PNL, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, deplasarea preşedintelui PNL are în vedere şi promovarea obiectivelor de agendă ale României la nivelul Uniunii Europene, cum a fi aderarea la Spaţiul Schengen.

Cancelarul german Angela Merkel a anunţat la sfârşitul lunii octombrie că nu va mai candida la preşedinţia formaţiunii Uniunea Creştin-Democrată (CDU), alegerile interne pentru un nou lider urmând să aibă loc pe data de 8 decembrie, relatează presa germană.