Papa Francisc va vizita Emiratele Arabe Unite în februarie în cadrul primului său turneu în Golful Persic

Papa Francisc va vizita Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite, între 3 şi 5 februarie, în cadrul primului său turneu în Golful Persic, unde va participa la o întrunire interreligioasă dedicată „Fraternităţii umane”, a anunţat joi purtătorul de cuvânt de la Vatican, informează AFP.

Suveranul pontif a acceptat invitaţia ce i-a fost transmisă de prinţul moştenitor al emiratului Abu Dhabi, Mohammed bin Zayed Al Nayhan, şi de Biserica Catolică din Emiratele Arabe Unite, a precizat acelaşi oficial al Vaticanului.

Această vizită va avea loc la scurt timp după deplasarea papei Francisc în Panama pentru a participa la Zilele Mondiale ale Tineretului din 22-28 ianuarie şi cu puţin timp înainte de vizita sa în Maroc, prevăzută pentru perioada 30-31 martie.

Pentru restul anului 2019, suveranul pontif a anunţat în septembrie intenţia de a merge în Japonia şi de a efectua o călătorie în Madagascar.

 

Sursa foto: vaticannew.va


Preferând vizitele la „periferie” şi mare partizan al dialogului cu celelalte confesiuni creştine şi cu alte religii, papa Francisc s-a deplasat de mai multe ori în ţări musulmane: în Orientul Mijlociu şi în Turcia în 2014, în Azerbaidjan în 2016 şi în Egipt în 2017.

Vizita la Abu Dhabi va avea o tematică intitulată „Fă din mine un instrument al păcii”, prima frază din celebra rugăciune a lui Francisc de Assisi, sfântul al cărui nume fostul cardinal argentinian Jorge Bergoglio i-a ales numele atunci când a devenit papă, precizează oficialii de la Vatican.

Această frază „exprimă propria noastră rugăciune, pentru ca vizita papei Francisc în Emiratele Arabe Unite să poată să răspândească într-o manieră specială pacea lui Dumnezeu în inimile tuturor oamenilor de bună-credinţă”, a explicat reprezentantul Sfântului Scaun.

Logoul acestei vizite, ce prezintă un porumbel în culorile drapelului Vaticanului şi al Emiratelor Arabe Unite purtând în cioc o ramură de măslin, „simbolizează vizita papei în această ţară în calitate de mesager al păcii”. AGERPRES