Valeriu Munteanu se retrage din PL

Vicepreședintele Partidului Liberal, Valeriu Munteanu,  a anunţat astăzi că părăseşte formaţiunea şi va susţine Blocul ACUM în alegerile parlamentare, comunică MOLDPRES.

Munteanu spune că a luat decizia de a se retrage din partid, în semn de protest față de faptul că actuala conducere a PL ar fi refuzat, în mod inexplicabil, să participe alături de blocul ACUM la alegerile parlamentare din februarie 2019. El a specificat că nu va adera în viitorul apropiat la niciun partid politic.

Valeriu Munteanu a menţionat că a făcut parte din PL timp de 11 ani şi a ţinut să mulţumească colegilor pentru susţinere.

Pe pagina sa de pe o reţea de socializare, actualul preşedinte al PL, Dorin Chirtoacă, a scris că informaţia prezentată de Valeriu Munteanu precum că ar exista un refuz al PL-ului de a participa alături de ACUM în alegeri, este una falsă. “La Congresul din 1 decembrie 2018 a fost stabilită ședința Consiliului Republican al PL pentru data de 16 decembrie, ora 10.00, unde urmează a fi luate mai multe decizii: formarea biroului politic, alegerea vicepreședinților, modul de participare la alegeri. Toate punctele de vedere vor fi expuse de membrii Consiliului Republican, în cadrul ședinței de duminică, în care se va lua decizia finală”, a specificat Chirtoacă.