Gabriel Oprea, ales preşedinte al Uniunii Naţionale pentru Progresul României

Preşedintele fondator al Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR), Gabriel Oprea, a fost ales preşedinte al formaţiunii politice, miercuri, în cadrul Conferinţei Naţionale Extraordinară.

Potrivit unui comunicat de presă remis miercuri, AGERPRES, pe ordinea de zi a Conferinţei s-au aflat Raportul de activitate al preşedintelui şi BPN pentru perioada aprilie 2017 – noiembrie 2018, statutul UNPR, alegerea preşedintelui partidului, precum şi a preşedintelui executiv, secretarului general, preşedintelui Consiliului Naţional şi a vicepreşedinţilor.

„Preşedintele fondator Gabriel Oprea a fost ales preşedinte al Uniunii Naţionale pentru Progresul României. Ion Răducanu a fost desemnat prin vot preşedinte executiv, iar Nuţu Fonta a fost reconfirmat în funcţia de secretar general. În funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional a fost ales Eugen Chebac. Vicepreşedinţii partidului, aleşi în cadrul Conferinţei Naţionale Extraordinare, sunt: Gheorghe Emacu, Iulian Popescu, Titu Bojin, Luminiţa Adam, Mărioara Nistor, Gheorghe Bică, Mircea Manolache, George Lipoveanu, Alin Berbecaru, Ion Şerban, Daniel Manolache, Ioan Cheudan, Ionuţ Badea, Avram Cătănici, Daniela Popa, Murgu Neagu, Ioan Babuş, Constantin Tomescu, Constantin Popa”, se arată în comunicatul citat.

În cadrul Conferinţei Naţionale s-a dezbătut şi s-a aprobat strategia partidului pentru alegerile europarlamentare.

„Urmează alegerile europarlamentare, vom susţine la preşedinţie cel mai bun candidat pentru a conduce România, ne pregătim pentru alegerile locale şi pentru a intra în Parlament. Suntem pregătiţi să mergem singuri în alegeri, dar partidul este angrenat şi în negocieri politice pe zona de stânga şi centru-stânga, pentru a veni cu formula optimă”, a declarat preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, citat în comunicat.