Brazil's President Jair Bolsonaro attends a meeting with all his ministers at the Planalto Palace in Brasilia, Brazil January 3, 2019. Marcos Correa/Presidency/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY.

Brazilia: Guvernul lui Bolsonaro îi va demite pe funcţionarii cu idei ”comuniste”

Guvernul noului preşedinte brazilian de extremă-dreapta Jair Bolsonaro va revizui întreaga structură a administraţiei publice şi îi va destitui pe acei funcţionari care apără idei ”comuniste”, transmite joi agenţia EFE.

Decizia a fost luată la prima reuniune a preşedintelui Bolsonaro cu membrii guvernului. Potrivit şefului cancelariei prezidenţiale, Onyx Lorenzoni, hotărârea are la bază faptul că, la alegerile din octombrie câştigate de liderul extremei-drepte, ”societatea a spus că s-a săturat de ideile socialiste şi comuniste care în ultimii 30 de ani ne-au adus la haosul actual”.

Acest oficial a precizat că, în cadrul măsurilor de reorganizare, numai din cancelaria prezidenţială pe care o conduce vor fi demişi circa 300 de funcţionari care au contracte temporare.

Printre alte măsuri decise la prima şedinţă de guvern la care a luat parte Bolsonaro se numără şi dispoziţia ca fiecare minister să facă un inventar al imobilelor deţinute şi să le vândă pe cele care nu sunt necesare, o primă evaluare arătând că întreaga administraţie a Braziliei are în prezent circa 700.000 de imobile în toată ţara.

Cât despre criteriile ce vor fi avute în vedere în reorganizarea administraţiei, inclusiv în ceea ce priveşte concedierile, Onyx Lorenzoni a spus că acestea vor fi ”tehnice” şi bazate pe promisiunile făcute de Bolsonaro în campania electorală. ”Aşa cum spune căpitanul, suntem aici pentru a servi societatea şi nu ideologiile”, a indicat el. AGERPRES