Kelemen Hunor şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la conducerea UDMR

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi-a depus marţi candidatura pentru un nou mandat la conducerea Uniunii, anunţă un comunicat transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, congresul Uniunii se va desfăşura în 22-23 februarie, la BT Arena din Cluj-Napoca, eveniment la care sunt aşteptaţi peste 1.000 de participanţi – delegaţi şi invitaţi din ţară şi din străinătate.

Preşedintele Kelemen Hunor afirmă că experienţa acumulată în ultimii opt ani de când se află la conducerea UDMR îi oferă şansa de a face faţă cu încredere unui nou mandat.

„Nici de această dată scopul meu nu este funcţia, rolul meu este să construiesc o Uniune echilibrată şi puternică”, a subliniat Kelemen Hunor, citat în comunicat.

Conform acestuia, sub conducerea lui Kelemen Hunor, în ultimii opt ani, Uniunea a reuşit să ajungă la conturarea unei poziţii unitare în privinţa aspectelor importante şi, astfel, a reuşit să aibă sprijinul necesar pentru punerea în aplicare a unor decizii importante.

„Este inevitabil ca în Transilvania găsirea unui partener de dialog să se materializeze fără acceptarea unui compromis. Aceasta este şi va rămâne o condiţie inevitabilă a politicii minoritare, a consolidării comunităţii. Au trecut 100 de ani în România, iar la scară istorică obiectivul este ca în următorii 100 de ani să existe în această ţară o comunitate maghiară puternică, competitivă şi de succes, care să îşi poată păstra identitatea pe pământul natal. Este responsabilitatea noastră să creăm o viziune pentru viitor. Aceasta este cea mai importantă sarcină a Congresului din februarie”, a mai subliniat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor. AGERPRES