Moldovenii vor putea călători în Turcia doar cu buletinul de identitate

Cetățenii Republicii Moldova și ai Republicii Turcia vor putea călători reciproc în baza buletinului de identitate. Decretul de promulgare şi legea pentru ratificarea Protocolului, semnat la Chișinău la 17 octombrie 2018, dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Turcia de modificare a Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Turcia privind abolirea reciprocă a vizelor, vor fi publicate mâine în Monitorul Oficial, informează MOLDPRES.

Noile prevederi vor oferi dreptul de a intra pe teritoriul statelor pentru acelaşi termen de şedere ca şi în cazul călătoriilor în baza paşapoartelor. Cetăţenii care planifică să călătorească pentru o perioadă mai mare de 90 de zile vor fi obligați să obţină o viză înainte de călătorie. Potrivit documentului, călătoriile reciproce în baza actelor de identitate interne nu acordă dreptul la muncă.

Începând cu anul 2014, în baza Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Turcia privind abolirea reciprocă a vizelor, cetățenii ambelor țări sunt scutiţi de obligativitatea deţinerii unei vize pentru a intra şi rămâne temporar pe teritoriul celor două state pentru un termen de până la 90 de zile.