Eurodeputat PSD: Preşedintele Iohannis recidivează şi îşi atacă propria ţară la un eveniment extern

Europarlamentarul PSD Claudia Ţapardel a acuzat, marţi, că preşedintele Klaus Iohannis are o atitudine duplicitară şi denigrează propria ţară pe plan extern, precizând că atitudinea şefului statului este inacceptabilă.

„Invitat să reprezinte România la ceremonia de semnare a Tratatului de cooperare şi integrare franco-german, preşedintele Klaus Iohannis face o nouă gafă majoră şi nu găseşte altceva de făcut decăt să atace propria ţară într-un moment total nepotrivit. În loc să reprezinte aşa cum se cuvine România la un eveniment atât de important, preşedintele Klaus Iohannis recidivează în a-şi ataca şi denigra propria ţară. În loc să profite de evenimentul istoric de la Aachen şi de norocul formidabil ca România să deţină Preşedinţia Consilului Uniunii Europene în această perioadă, preşedintele Iohannis s-a apucat să arunce cu săgeţi otrăvite către Guvernul României”, a transmis Claudia Ţapardel, conform unui comunicat de presă al PSD, remis marţi, MEDIAFAX.

Eurodeputatul PSD mai spune că Iohannis se face remarcat doar prin atitudinea duplicitară, pentru că anul trecut şeful statului afirma că Guvernul e pregătit să preia Preşedinţia Consiliului UE, însă în momentul de faţă atac constant Executivul.

„Se remarcă încă o dată atitudinea duplicitară a preşedintelui Iohannis, care la sfârşitul anului trecut declara că actualul Executiv este pregătit să preia Preşedinţia rotativă a Consiliului UE, iar astăzi face praf acelaşi Executiv, pe motiv că nu ştie să guverneze. Oare când spune adevărul Klaus Iohannis? De asemenea, este inacceptabilă atitudinea şefului statului, mai ales că a fost invitat la acest eveniment major pentru politica europeană pentru a reprezenta Preşedinţia Română a Consiliului Uniunii Europene”, a explicat Ţapardel.