Pavel Filip: Venirea unui nou investitor este o dovadă a stabilității și atractivității sectorului financiar-bancar

Compania bulgară „DOVERIE UNITED-HOLDING AD” dorește să investească în sectorul financiar-bancar din Republica Moldova. Despre această intenție reprezentanții companiei au vorbit astăzi, în timpul întrevederii cu prim-ministrul Pavel Filip. Premierul a asigurat potențialul investitor de susținere pentru realizarea acestui proiect investițional, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a guvernului.

„Venirea unui nou investitor pe piața financiar-bancară din țara noastră este o dovadă că acțiunile guvernului de asanare a pieței financiar-bancare își au efectul, iar sectorul bancar devine tot mai atractiv pentru potențialii investitori”, a spus Pavel Filip.

Premierul a precizat că după criza financiar-bancară, acum asistăm la o redresare a situației în sectorul financiar-bancar din țara noastră. Modificările cadrului legal, instrumentele oferite BNM dau rezultate. Astfel, 4 bănci din țara noastră au fost recunoscute ca fiind cele mai stabile în Europa de sud-est.

La rândul lor, reprezentanții companiei bulgare au spus că au studiat atent pe parcursul ultimilor doi ani situația de pe piața financiar-bancară din țara noastră și au observat progrese semnificative. Ultimele evoluții i-au determinat să vină cu investiții în Republica Moldova.

”DOVERIE UNITED-HOLDING AD” se prezentă publicului ca fiind una dintre cele mai importante companii din Bulgaria. A fost înființată în anul 1996 ca un fond de privatizare cu un portofoliu de participații în peste 20 de întreprinderi din diverse domenii economice, care activează în mai multe țări din regiune.