Donald Trump refuză să promită că va face public raportul final al anchetei Mueller

Preşedintele american Donald Trump a refuzat să promită că va face public raportul final al anchetei procurorului special Robert Mueller privind posibile interferenţe între campania sa electorală din 2016 şi Rusia, într-un interviu difuzat duminică de CBS News, citat de Xinhua.

Trump a insistat în cursul interviului că decizia în acest sens va fi luată de ministrul justiţiei.

„Depinde în totalitate de ministrul justiţiei”, a spus Trump, întrebat dacă va face public raportul. „Nu ştiu. Depinde. Nu am idee ce o să spună (raportul). Nu a fost niciun complot. Nu a fost nicio obstrucţie. Nu a fost nimic. Nu mă implică în niciun fel, dar cred că e o ruşine”, a declarat liderul de la Casa Albă.

Săptămâna trecută, ministrul interimar al justiţiei Matthew Whitaker a afirmat că ancheta lui Mueller este „aproape încheiată”, deşi biroul procurorului special nu a confirmat acest lucru.

William Barr, nominalizat de Trump pentru a prelua portofoliul justiţiei, a afirmat în ianuarie în cursul audierii de confirmare că rezultatele anchetei lui Mueller vor fi confidenţiale, dar că el susţine ca aceste concluzii să fie făcute publice. Votul de confirmare a lui Barr în noua funcţie este prevăzut pentru 7 februarie în comisia pentru justiţie a Senatului american.

Echipa lui Robert Mueller, numit în mai 2017, a inculpat până acum 34 de persoane, între care mai mulţi foşti asistenţi de campanie ai lui Trump, precum şi cetăţeni ruşi.

Donald Trump a denunţat în mod repetat ancheta privind ingerinţa rusă drept o „vânătoare de vrăjitoare”. AGERPRES