PL s-a lansat în campania electorală

Partidul Liberal (PL) s-a lansat astăzi în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie, transmite MOLDPRES.

Lansarea a avut loc în localitatea Frăsinești, raionul Ungheni, pe malul Prutului. La eveniment a participat conducerea partidului și mai mulți susținători ai acestuia.

Liderul formaţiunii, Dorin Chirtoacă, a prezentat angajamentele și acțiunile pe care PL își propune să le realizeze după scrutinul parlamentar. Acesta s-a pronunțat pentru unirea cu România. „Împreună cu România și Europa vom aduce prosperitatea și schimbările spre bine”, a spus Chirtoacă.

În cadrul lansării, mai mulți membri ai formațiunii au ținut discursuri și s-au pronunțat pentru „o Românie fără hotar, pentru un viitor mai bun, salarii mai mari și un trai decent”.

La finele lunii ianuarie mai mulți concurenți electorali s-au lansat în campania electorală. Printre aceștia se numără: Partidul Democrat din Moldova, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, blocul electoral „ACUM Platforma DA și PAS”, Partidul Mişcarea Populară Antimafie, Partidul Naţional Liberal, precum și mai mulți candidați independenți.

Alegerile parlamentare din 24 februarie vor fi desfăşurate după un sistem electoral mixt. Astfel, 50 de deputați vor aleşi pe liste de partid, iar 51 de parlamentari în circumscripţii uninominale.