Legislativul s-a întrunit în prima şedinţă plenară din sesiunea de primăvară

Deputaţii s-au întrunit astăzi în prima şedinţă plenară din sesiunea de primăvară, comunică MOLDPRES.

Pe ordinea de zi au fost incluse opt proiecte, printre care câteva ce ţin de numirea şefilor unor instituţii de stat, proiectul legii cu privire la acordarea suportului unic beneficiarilor de pensii și alocații sociale de stat, un proiect de lege ce prevede acordarea alocaţiilor pentru minori şi un proiect de hotărâre cu privire la auditul proiectului de asistență tehnică privind reconstrucția clădirii Președinției Republicii Moldova.

Potrivit Regulamentului parlamentului, legislativul se întruneşte în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de primăvară începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii iulie. Sesiunea de toamnă începe în luna septembrie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii decembrie.

Mandatul parlamentului de legislatura a XX-a a expirat la 30 noiembrie 2018. Conform prevederilor Constituției, mandatul parlamentului se prelungește până la întrunirea legală a noii componențe. În această perioadă, parlamentul poate adopta legi ordinare, hotărâri, poate organiza audieri, consultări și efectua control parlamentar.