PNL are toate şansele să câştige alegerile europarlamentare

Preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, susţine că partidul din care face parte are toate şansele să câştige alegerile europarlamentare din primăvară, dacă se va mobiliza şi nu va „greşi” la întocmirea listelor.

„În opinia mea, PNL are toate şansele să câştige alegerile europarlamentare. Pentru aceasta însă el trebuie să nu greşească la întocmirea listelor. În ce sens să nu greşească? Unul din marile atuuri ale PNL este că are structuri în absolut toate unităţile administrativ-teritoriale ale ţării, ceea ce numai PSD mai are. Iar aceste structuri contează enorm în cazul alegerilor pur politice, cum sunt europarlamentarele”, a scris Robu, duminică, pe Facebook.

El consideră că succesul PNL în aceste alegeri depinde de două aspecte. „Dacă pe listă sunt personalităţi locomotivă, în sensul de cu scor personal peste scorul partidului sau dacă pe listă nu sunt personalităţi locomotivă, dar sunt oameni agreaţi în partid, care au muncit în partid, au dus lupte (…), au dedicat timp din viaţa lor, şi-au asumat riscuri şi au calităţile necesare pentru a onora funcţia la care aspiră, în speţă pentru a reprezenta ţara competent şi loial, altfel spus, oameni asupra cărora există percepţia că merită să fie acolo, că li se cuvine să fie acolo, că sunt oameni ai partidului şi nu culegători conjuncturali de roade ale muncii altora şi ale brandului partidului, el însuşi construit cu muncă şi sacrificii”, a explicat Nicolae Robu.

Potrivit liderului liberalilor timişeni, PNL este cotat în sondaje cu 27% şi niciun membru sau simpatizant al partidului nu se apropie de acest procent, situaţie în care, consideră Robu, se impune aplicarea celei de-a doua variante.

„Dacă o facem, partidul va fi mobilizat în toate structurile sale şi am convingerea că, în consecinţă, va câştiga, având în vedere şi degringolada din PSD, disensiunile interne, dezertările fără precedent şi imaginea publică din ce în ce mai proastă a PSD”, a mai spus Nicolae Robu. AGERPRES